ENGLISH
Kezdőlap/ Sajtószoba

Sajtószoba


Felesleges Pillangó

Urbán Tamás fotói a Capa Központban

Thomaz Farkas: A fény ritmusa

Először láthatóak Magyarországon Thomaz Farkas fotográfiái

Eufória? Rendszerváltás-történetek Magyarországról a Capa Központban

Eufória – ez a szó sűríti leginkább magába azt az intenzív érzést, amelyet a magyarországi rendszerváltás eseményei váltottak ki a fordulatot üdvözlők körében.

Erdei Krisztina kapta az idei Budapest Fotográfiai Ösztöndíjat

Szakmai zsűri választotta ki a Budapestet egy évig az ösztöndíj keretében fotózó művészt

Capa Központ fejlesztés

A világ első állandó Robert Capa-kiállításának ad majd helyet a kibővülő és megújuló Capa Központ

Közel félmilliárd forintos fejlesztéssel, a volt Tivoli Színház . . .

Elliott Erwitt Retrospektív / Elliott Erwitt Magyarországon

Elliott Erwitt magyarországi és ikonikus képei Budapesten Két kiállítás is nyílik a világhírű fotós képeiből a Nagymező utcában A világhírű fényképész, Elliott Erwitt ikonikus, illetve 1964-es magyarországi látogatása során készült képeiből nyílik két kiállítás a Capa Központban és a Mai Manó Házban. A június 15-től szeptember 10-ig látható tárlatok Erwitt több mint fél évszázados munkásságába […] . . .

A Duna egy napja

„A Duna egy napja” címmel nemzetközi fotópályázatot hirdet a Robert Capa Központ és a Külgazdasági és Külügyminisztérium.

Budapest Fotográfiai Ösztöndíj

Újraindul a Budapest Fotográfiai Ösztöndíj Szakmai zsűri választja ki a Budapestet egy évig az ösztöndíj keretében fotózó művészt Budapest Főváros Önkormányzata, szakmai partnerségben a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központtal, megújítva a korábbi Budapest Fotográfiai Ösztöndíjat idén, 2017-ben ismét kiírja az egyéves pályázatot. A 2012-ig létező hasonló program újjáélesztésével a Főváros célja, hogy minőségi, aktuális és […] . . .

III. Fotóutca Fesztivál

Hétvégén ismét Fotóutca lesz a Nagymező utcából! A BTF keretében, 80 ingyenes fotóművészeti programmal harmadszor is kitelepül az utcára a Capa Központ és a Mai Manó Ház. Ingyenes . . .

Megnyílt a 35. Magyar Sajtófotó Kiállítás a Capa Központban

Május végéig, tárlatvezetésekkel is látható a tavalyi év legjobb sajtóképeiből készült válogatás

Pécsi 25. Pécsi József fotóművészeti ösztöndíj 1991–2016

Huszonöt éve támogatja a fotográfiával foglalkozó alkotók pályakezdését a Pécsi József fotóművészeti ösztöndíj. A Capa Központ átfogó kiállítással és egy hiánypótló . . .

34. Magyar Sajtófotó Kiállítás

Márciusban ismét a Capa Központban a Magyar Sajtófotó Kiállítás! Március 24. és május 14. között lesz látható a magyar fotóriporteri szakma legnagyobb és legrangosabb seregszemléje. . . .

JELENTÉS

Esterházy Marcell, Forgács Péter és Gerhes Gábor kiállítása a Capa Központban

Az első Capa-nagydíj nyertese: Kudász Gábor Arion

A Capa-nagydíj zsűrije Emberi lépték című anyagáért Kudász Gábor Arionnak ítélte oda a 2015-ben első alkalommal kiosztásra kerülő Capa-nagydíjat.

Capa in Color – meghosszabbítva október 31-ig!

Eddig több mint 15 ezer látogatója volt a Capa in Color kiállításnak, amelyet Európában először a Capa Központban nézhet meg a közönség. A nagy sikerre való tekintettel 2015. október . . .

„Capa in Color”

A Capa Központban láthatja a közönség Robert Capa színes fotóit – Európában elsőként!

33. Magyar Sajtófotó Kiállítás

Márciusban ismét a Capa Központban a Magyar Sajtófotó Kiállítás! Március 20. és május 17. között lesz látható a magyar fotóriporteri szakma legnagyobb és legrangosabb seregszemléje. . . .

KÜLHON – Magyarok New Yorkban

A Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának kiállítása a Capa Központban

Újgenerációs Valóságok

Kép és képtelenség címmel november 17-én megnyílik a Capa Központ és a Kitchen Budapest közös interaktív kiállítása a Capa Központban.

CAPA-NAGYDÍJ

Ötmillió forint összdíjazású fotográfiai nagydíjat alapított a Capa Központ.

BŐRÖDÖN VISELED

Bőrödön viseled. Társadalmi konstrukciók vizuális kódjai
Kurátor: Oltai Kata

NAGYMEZŐ UTCA – BUDAPEST FOTÓUTCÁJA

Őszi fotográfiai programok a 120 éves Mai Manó Házban és a Capa Központban

MAGNUM PHOTOS: MEGHOSSZABBÍTVA!

Több mint húszezren látták eddig a Magnum Photos ügynökség világszínvonalú kiállításait a Nagymező utcában. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Capa Központban csaknem egy . . .

KAMIONTÁRLAT A NAGYMEZŐ UTCÁBAN

A Capa Központ lesz az egyik állomása 2014. július 22-23. között a Danube Revisited – The Inge Morath Truck Projectnek, amelynek keretében nyolc, a Magnum Photos által odaítélt Inge . . .

A CAPA KÖZPONT BÉRELHETI A TIVOLIT

A Capa Központ veheti bérbe a két éve üresen álló Tivoli Színház épületét – így döntött a Fővárosi Közgyűlés a június 30-i ülésén. A Nagymező utca 8. szám földszintjén . . .

MAGNUM PHOTOS

Az év fotográfiai kiállításai Budapesten. A világ leghíresebb fotóügynökségének legendás képei a Capa Központban és a Mai Manó Házban.

32. MAGYAR SAJTÓFOTÓ KIÁLLÍTÁS

Új helyszínen, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban nyílt meg március 27-én a magyar fotóriporteri szakma legnagyobb seregszemléje. A 32. Magyar Sajtófotó Kiállítás, a . . .

AMIKOR A BOMBÁK MESÉLNEK

Meghibásodtak? Csak véletlen, hogy némelyik elakadt? Vajon hány embert öltek volna meg azok a bombák, amelyeket ugyan kilőttek, de soha fel nem robbantak? Vajon a művészetnek van arra . . .

KORTÁRS KAVALKÁD A CAPA KÖZPONTBAN

Vajon hány embert öltek volna meg azok a bombák, amelyeket ugyan kilőttek, de soha fel nem robbantak? Milyen közös célja lehet egy amerikai, egy indiai és egy orosz nőnek? És milyen érzés . . .

FOTÓSZUPREMATISTÁK

Fotómunkák fényképezőgépek nélkül, egy 75 éves bicikli segítségével laborrá átlényegülő kiállítótér, átlényegített épületrészletek! A Capa Központ soron következő, . . .

MEGNYÍLT A CAPA KÖZPONT

December 2-án nyitotta meg kapuit a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és nyílt meg annak első, különleges kiállítása. Ezen az estén derült fény arra is, hogy a hazai és . . .