ENGLISH
Kezdőlap/ 2017-es Magnum Workshop – Beszámolók

2017-es Magnum Workshop – Beszámolók

A 2017-ben megrendezett Capa Portfolio Review keretében hat fotográfus került kiválasztásra, akik Matt Black és Antione D’Agata MAGNUM fotográfusok által vezetett workshopon vehettek részt a Capa Központ ösztöndíjasaiként. A résztvevők workshop során készített anyagából és az ott szerzett tapasztalataikról készítettünk egy kis összefoglalót.

A 2017-es MAGNUM WORKSHOP beszámolói

Bácsi Róbert László

„Nagyon szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy részt vehettem a Capa Központ és a Magnum közös workshopján.  Fontos és óriási lehetőségnek tartom, hogy ilyen workshopok vannak! Matt Black nagyon jól irányította a csapatot, és sokat segített, hogy jó anyagot tudjak készíteni. Amit kicsit problémának éreztem a workshoppal kapcsolatban, hogy sokan voltunk egy csoportban és így kevés idő maradt egy-egy emberre… Rengeteget tanultam és sok inspirációt kaptam, hogy elkezdjek egy új sorozaton dolgozni. Köszönöm szépen!”


© Bácsi Róbert László


© Bácsi Róbert László


Bielik István

„…Izgalmas volt a napi munkából kiszakadva egy olyan mentor segítségével csiszolni a vizuális nyelvezetemen, mint Matt Black, aki egy metaforikusabb ábrázolási mód irányába terelt.”


© Bielik István


© Bielik István


Fátyol Viola

„A workshop extrém kihívások elé állított minket, hiszen a legtöbb esetben nem 4-5 nap alatt építünk fel egy autonóm fotóanyagot, több időt szánunk a koncepció és a képek csiszolására is. Most minderre mindössze pár nap állt rendelkezésünkre, ami a hét elején komoly frusztrációkat okozott, majd később elképesztően intenzív munkát eredményezett. Gyors döntéseket hoztunk, azonnal reagáltunk a saját kreatív rezdüléseinkre, nagyon hamar álltunk elő új ötletekkel és megdöbbentő sebességgel formáltuk a koncepciókat, gondolati struktúrákat, Antoine és a csoport pontos észrevételei pedig mindezt napról napra segítették. Nem ragadtunk le egy-egy munkafolyamatnál, ami kifejezetten felszabadítóan hatott. Egyénileg dolgoztunk, de a csoportos konzultációk, valamint az egy csónakban evezés hangulata szorosan kötötte össze az egyébként heterogén csoport tagjait.”


© Fátyol Viola


© Fátyol Viola


Ficsór Zsolt

„…Antoine metódusa nagyon hasznos volt, naponta új ötletekkel jöttünk elő… Újra láthattam magam kívülről, mások kérdésein keresztül a tervezési folyamatban, ami által elérhetővé vált, hogy kijussak a komfortzónámból és nyitottan gondolkodjak. Sikerült a saját határaimon túllendülnöm és talán ez is a célja minden workshopnak.”


© Ficsór Zsolt


© Ficsór Zsolt


Ladocsi András

„Nagyon jó volt részt venni a munkában, minden flottul volt megszervezve.”


© Ladocsi András


© Ladocsi András

Szombat Éva

„Antoine nagyon inspiráló volt, nem kímélt minket, folyton arra buzdított, hogy a határainkat feszegessük. Sok szempontból olyan volt ez a hét, mint egy csoportterápia, minden nap el kellett mondanunk, mit érzünk az előző napi fotózással kapcsolatban, majd megmutattuk a képeket és együtt kitárgyaltuk, mi a jó, mi a rossz… Intenzív volt, fárasztó volt, de abszolút megérte.”


© Szombat Éva


© Szombat Éva