ENGLISH
Kezdőlap/ Archív események

Archív események


Mohácsi András könyvbemutatója és Szalontai Ábel fotókiállítása

December 6-án, szerdán 18 órától lesz Szalontai Ábel egynapos fotókiállítása a Capa Központ Project Room termében Mohácsi András és kövei című könyv bemutatójával egybekötve.

Finisszázs: Fátyol Viola tárlatvezetése

November 20-án, hétfőn 18 órától  Fátyol Viola tart tárlatvezetést a Ha van szíved, neked is fáj, amit
velem tettél című kiállítása záróeseményeként a Capa Központ . . .

A látszó élet. (A látvány a kulturális antropológiában) – Kapitány Gábor előadása

A Capa Központ a Project Room termében rendezett kiállításaihoz Project Room+ címmel új előadás-sorozatot indít. A meghívott előadókat arra kérjük, hogy az aktuális kiállítások témáihoz, teoretikus felvetéseihez lazábban-szorosabban kapcsolódva, a saját kutatásaikról, diszciplínájukról tartsanak egy-egy, a fotográfusok számára is inspiráló és a praxisukba építhető előadást. A látszó élet. (A látvány a kulturális antropológiában) Kapitány Gábor előadása […] . . .

Látkép – Tárlatvezetés Szilágyi Sándorral

November 13-án, hétfőn 17:30 órától Szilágyi Sándor, PhD fotóművészeti író tart tárlatvezetést a Látkép - az elmúlt félévszázad magyar fotográfiája 1967-2017 című . . .

Finisszázs! Kérdezz a képről!

Látkép - az elmúlt félévszázad magyar fotográfiája 1967-2017 című kiállítás záróeseménye
kurátorok: Csizek Gabriella és Balázs Kata
2017. november 19. 16 óra, Capa . . .

Látkép – Tárlatvezetés Balázs Katával és Várnagy Tiborral

November 6-án, hétfőn 17:30 órától Balázs Kata művészettörténész és Várnagy Tibor képzőművész tartanak tárlatvezetést a Látkép - az elmúlt félévszázad magyar fotográfiája . . .

Könyvbemutató – Benkő Imre: ACÉL-Mű / STEEL-Art. ÓZD, 1986-2016, fotóesszé

/LÁTKÉP – Az elmúlt félévszád magyar fotográfiája 1967-2017/

"Az elmúlt harminc évnyi ózdi fotógyűjteményemet összegezve, az esszét nagyobb rálátással . . .

A Capa-nagydíj 2018 első eredményhirdetése

A Capa Központ tisztelettel meghívja Önt és barátait a Capa-nagydíj 2018 első eredményhirdetésére (az ösztöndíjasok megnevezésére), valamint Fátyol Viola, a Capa-nagydíj 2016 . . .

BESZÉLGETÉS: Hámos Gusztáv és Forgách András

/LÁTKÉP – Az elmúlt a félévszázad magyar fotográfiája 1967-2017/

A Duna egy napja fotópályázat – eredményhirdetés és díjátadó

Az eredményhirdetésen, október 14-én, szombaton, 17 órakor, a Mai Manó Házban az ünnepélyes díjátadón kiderül, hogy kik lettek a Duna egy napja című fotópályázat díjazottjai.

Budapest Fotográfiai Ösztöndíj 2017

Budapest Főváros Önkormányzata, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központtal együttműködve, 2017-ben újra kiírta a Budapest Fotográfiai Ösztöndíjat, amely tizenkét hónapos, havi 100 . . .

Cséka György tárlatvezetése a Mesterséges zöld című kiállításon

Október 8-án, vasárnap 17 órától Cséka György esztéta tart tárlatvezetést Martinkó Márk Mesterséges zöld című kiállításán a Capa Központ Project Room termében.

MAGNUM PHOTOS – Public Talk with Matt Black and Antoine D’Agata

"The work of a photographer is to reveal hidden things." Matt Black

Join Magnum photographers Matt Black and Antoine d'Agata as they discuss the photographic act as a . . .

Megújul a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ

Dr. Hoppál Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára és Kőrösi Orsolya, a Capa Központ ügyvezető igazgatója sajtótájékoztatót tartott a . . .

Magnum Workshop

ELÉG KÖZEL VAGY? KERÜLJ KÖZELEBB, HOGY JELEN LÉGY!
A Robert Capa Kortárs Fotográfia Központ és a Magnum Photos fotóügynökség ismét Magnum Workshopot szervez Budapesten profi . . .

Tárlatvezetés a SZIGET 25 kiállításon

Augusztus 2-án szerdán 18 órától Benkő Imre és Kálló Péter, valamint a Rockstar Photographers alkotói tartanak tárlatvezetést a Sziget 25 – Fesztiváltörténelem fényképeken című . . .

Elliott Erwitt születésnapi dupla-tárlatvezetés

2017. július 26-án, szerdán 17.30-tól Elliott Erwitt 89. születésnapja alkalmából dupla-tárlatvezetést szervez a két fotós intézmény az Elliott Erwitt Magyarországon tárlaton a Mai Manó Házban és az Elliott Erwitt Retrospektív tárlaton a Capa Központban. A vezetést a kiállítások kurátorai, Csizek Gabriella és Barkóczi Flóra tartja.   A dupla-tárlatvezetés a Mai Manó Házban kezdődik, a kedvezményes […] . . .

Robert Capa, a tudósító – MEGNYITÓ

2017. június 27-én 18 órakor nyílik Robert Capa, a tudósító című kiállításunk A megnyitón köszöntőt mond: Kőrösi Orsolya, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ ügyvezető igazgatója. A kiállítást megnyitja: Krucsainé Herter Anikó, kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős  helyettes államtitkár. Robert Capa, a tudósító . . .

Múzeumok Éjszakája 2017

Tárlatvezetés az Elliott Erwitt Retrospektív című kiállításon Elég közel vagy? Negyedik alkalommal vesz részt a Múzeumok Éjszakája programsorozatban Magyarország fotográfiai intézménye, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ. Tárlatvezetésekkel várjuk az érdeklődőket aktuális kiállításunkhoz kapcsolódóan, mely Elliott Erwitt, a Magnum fotóügynökség világhírű fotósának sokoldalú életművét mutatja be. Tárlatvezetések: június 24-én 16:00; 18:00; 22:00 órakor  Elliott Erwitt […] . . .

Budapest Fotográfiai Ösztöndíj 2017

2017. június 1-től Budapest Főváros Önkormányzata ismét meghirdeti a Budapest Fotográfiai Ösztöndíjat! Budapest Főváros Önkormányzata a Capa Központtal együttműködve – ráirányítva a figyelmet kiemelkedő művészeti műfajunkra, a fotográfiára és annak különleges dokumentáló értékére – megújítva a korábbi Budapest Fotográfiai Ösztöndíjat idén, 2017-ben ismét kiírja az egy éves pályázatot. Az ösztöndíj előzménye a 2000-ben, a fővárosi […] . . .

A Duna egy napja – FOTÓPÁLYÁZAT

Az EU Duna Régió Stratégia soros magyar elnökségének programjaként a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ „A Duna egy napja” címmel nemzetközi fotópályázatot hirdet a . . .

Tárlatvezetés Csáki László kiállításán

Május 29-én hétfőn 17:30-tól Csáki László tart tárlatvezetést a Letörölt rajzok című kiállításon. A kiállítás kurátora: Gellér Judit A kiállítás megtekinthető: 2017.05.10. – 06.12. A kiállítás megtekintése és a tárlatvezetésen való részvétel ingyenes. Csáki László: Letörölt rajzok . . .

Programok a Sajtófotó Kiállítás kapcsán

április 12. szerda, 17:30 Stiller Ákos díjazott fotográfus tart tárlatvezetést április 21. péntek Szlukovényi Tamás, a 35. Magyar Sajtófotó pályázat zsűri elnöke tart tárlatvezetést angol nyelven a Fotóutca Fesztivál keretén belül április 26. szerda, 17:30 Litkai Gergely, a Duma Színház művészeti vezetője tart tárlatvezetést május 5. péntek, 17:30 Jelnyelvi tolmácsolással kísért, akadálymentesített tárlatvezetést tart Virágvölgyi István, […] . . .

Max Pinckers és Stuart Franklin a Capa Központban

Időpont: 2017.04.06 18:00-20:00 18:00 Max Pinckers előadása: Alexander és a meztelenségtől való félelem Max Pinckers előadásának középpontjában a fotográfus eddigi munkáiban megjelenő testábrázolás áll, elsősorban a dokumentarista megközelítésmód, a különböző vizuális stratégiák, illetve a kortárs dokumentarista fotográfia lehetőségeinek szempontjából. 19:00 Stuart Franklin tárlatvezetése a 35. Magyar Sajtófotó Kiállítás kapcsán Stuart Franklin a Capa Központban március 28-tól május […] . . .

III. Fotóutca Fesztivál

Újra Fotóutca Fesztivál!

Tárlatvezetés a Sajtófotó Kiállításon Szigeti Tamással

Szigeti Tamás kurátor tárlatvezetése a 35. Magyar Sajtófotó Kiállításon

Kudász Gábor Arion tárlatvezetése

Március 6-án 17:30-kor Kudász Gábor Arion fotográfus tart tárlatvezetést a Független objektív – Kortárs finn fotográfia című kiállításon.

BPR 2017

A Capa Központ 2017. április 7. és 8. között újra meghirdeti a Budapest Portfolio Review-t!

Beszélgetés Tót Endrével

Március 4-én, szombaton 16 órától Fehér Dávid művészettörténész beszélget Tót Endrével a kiállított sorozat kapcsán.

Trembeczki Péter tárlatvezetése

Február 22-én 17:30-kor Trembeczki Péter fotográfus tart tárlatvezetést a Független objektív – Kortárs finn fotográfia című kiállításon.

Hegedüs Orsolya tárlatvezetése

Február 15-én 17.30-tól Hegedüs Orsolya művészettörténész tart tárlatvezetést Tót Endre Nagyon Speciális Örömök (Very Special Gladnesses) című kiállításán.

capa pop-up

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ az év elején a társművészeti ágak felé is nyit: az Ernst Lajos által építtetett Nagymező utcai épületben eseményjelleggel Capa Pop-up néven . . .

Műteremprogram: Puklus Péter

Puklus Péter beszámolója a New York-i műteremprogramról

Pár-beszéd

Január 11-én a Pár-beszéd vendége: Csőre Gábor, Jászai Mari-díjas színművész.

KEDVEZŐ FELTÉTELEK – minikonferencia

A Pécsi 25. Pécsi József fotóművészeti ösztöndíj 1991–2016 című kiállításhoz kapcsolódva Gellér Judit és Zsámboki Miklós, a kiállítás kurátorai „Kedvező feltételek” . . .