ENGLISH
Kezdőlap/ Archív események

Archív események


Meghívó – André Kertész szoboravatás

2022. szeptember 24-én, szombaton, 16 órakor André Kertész szobrot avatnak Szigetbecsén.

Hans van der Meer: Apró rejtélyek – Beavató tárlatvezetés

2022. szeptember 15-én, csütörtökön, 17:30 órától Hans van der Meer és Claudia Küssel, a kiállítás kurátora tart tárlatvezetést.

Fotómappa – Szakmai konzultáció a Capa Központban

Te is szoktál fotózni? Szívesen meg is mutatnád a képeidet egy szakmabelinek? Gyere el hozzánk a Capa Központba és beszélgess a fényképeidről az általunk felkért konzulenssel!

Nicolás Muller: Elkötelezett tekintet – Szűcs Péter tárlatvezetése

2022. augusztus 30-án, kedden, 17.30 órától Szűcs Péter író, újságíró, fotós és világutazó tart tárlatvezetést a Nicolás Muller: Elkötelezett tekintet kiállításon.

Capa Központ a Szigeten

Készít(te)sd el a Sziget-portrédat a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ fotófala előtt profi kortárs fotográfusokkal és ismerd meg a jó arckép- és szelfikészítés titkait!

Nicolás Muller: Elkötelezett tekintet – Gonda Géza tárlatvezetése

2022. augusztus 11-én, csütörtökön, 17.30 órától a Nicolás Muller: Elkötelezett tekintet kiállításon Gonda Géza tart tárlatvezetést, aki Nicolás Muller egykori orosházi barátja, . . .

Nicolás Muller: Elkötelezett tekintet – Claudia Küssel tárlatvezetése

2022. július 20-án, szerdán, 17.30 órától Claudia Küssel tart kurátori tárlatvezetést a Nicolás Muller: Elkötelezett tekintet tárlaton.

Fókusz és Távolság: Mucsy Szilvia

Fókusz és Távolság: Mucsy Szilvia – Beszélgetés képekkel

Beszélgetőtárs: Topor Tünde

Múzeumok Éjszakája a Capa Központban 2022

2022. június 25-én, szombaton, a Múzeumok Éjszakája napján meghosszabbított nyitvatartással (11 és 23 óra között) és extra programokkal várjuk látogatóinkat!

Szívesen . . .

Élet és Mű: Bánkuti András

Beszélgetőtárs: Szarka Klára

Finisszázs – Alexander Gyenes: Agyköd, csillagképek – kurátori tárlatvezetés

2022. június 18-án, szombaton, 15 órától az Alexander Gyenes: Agyköd, csillagképek kiállítás finisszázsaként Mucsi Emese tart kurátori tárlatvezetést.

Hemző-díj 2022 – prezentáció

A Hemző Károly Alapítvány 35 év alatti magyar fotográfusoknak hirdeti meg kurátori pályázatát minden évben. A díjra jelölő rangos grémium tagjai nyilvános prezentáción mutatják be . . .

Gerhes Gábor ATLAS című könyvéhez kapcsolódó tanulmánykötet – könyvbemutató

2022. június 7-én, kedden, 17.30 órától a Gerhes Gábor ATLAS című könyvéhez kapcsolódó tanulmánykötetet a szerzők és a szerkesztők mutatják be.

Élet és Mű: Bozsó András

Beszélgetőtárs: Szarka Klára

Finisszázs: Válogatás 40 év legjobb magyar sajtófotóiból – Bánkuti András tárlatvezetése

2022. május 29-én, vasárnap, 15 órától a Válogatás 40 év legjobb magyar sajtófotóiból című tárlaton Bánkuti András Balogh Rudolf-díjas fotóriporter, a kiállítás kurátora tart . . .

Alexander Gyenes: Agyköd, csillagképek – tárlatvezetéssel egybekötött katalógusbemutató

2022. május 25-én, szerdán, 17.30 órától Alexander Gyenes Agyköd, csillagképek. Asztrofotográfia haladóknak című kiállításához kapcsolódó tárlatvezetéssel egybekötött . . .

Válogatás 40 év legjobb magyar sajtófotóiból – Bánkuti András tárlatvezetése

2022. május 25-én, szerdán, 17 órától a Válogatás 40 év legjobb magyar sajtófotóiból című tárlaton Bánkuti András Balogh Rudolf-díjas fotóriporter, a kiállítás kurátora tart . . .

Fotómappa – Szakmai konzultáció a Capa Központban

A HELYEK MEGTELTEK!

Te is szoktál fotózni? Szívesen meg is mutatnád a képeidet egy szakmabelinek? Gyere el hozzánk a Capa Központba és beszélgess a fényképeidről az . . .

Fortepan Masters könyvbemutató

2022. május 24-én, kedd, 17.30 órától a Fortepan Masters album első kiadásának sikerét és a második kiadásának megjelenését ünneplő könyvbemutató beszélgetésen a fotókönyvet . . .

Csak képek: Escher Károly és Móricz-Sabján Simon – könyvbemutató

2022. május 19-én, csütörtökön, 17 órától a Városháza Kiadó Csak Képek sorozatának két legújabb kötetét Szarka Klára kurátor, fotótörténész és Dr. Zacher Gábor oxyológus . . .

Válogatás 40 év legjobb magyar sajtófotóiból – Szigeti Tamás tárlatvezetése

2022. május 12-én, csütörtökön, 17 órától a Válogatás 40 év legjobb magyar sajtófotóiból című tárlaton Szigeti Tamás fotóriporter tart tárlatvezetést.

Fókusz és Távolság: Bődey János

Fókusz és Távolság: Bődey János – Beszélgetés képekkel

Beszélgetőtárs: Topor Tünde

Fotóriporteri Életműdíj 2022 / Élet és Mű: Fejér Gábor

2022. május 5-én, csütörtökön, 17.30 órától a Capa Központ által 2018-ban alapított Fotóriporteri Életműdíj idei nyertesével, Fejér Gábor fotográfussal beszélget Szarka Klára . . .

Csontó Lajos: Kutyaév 2020 – könyvbemutató

2022. május 3-án, kedden, 17 órától Csontó Lajos képzőművész, az EKKE Média és Design intézetének egyetemi docense, Gellér Judit, a MaDok-program kurátora és a MOME Fotográfia . . .

Fotómappa – Szakmai konzultáció a Capa Központban

Te is szoktál fotózni? Szívesen meg is mutatnád a képeidet egy szakmabelinek? Gyere el hozzánk a Capa Központba és beszélgess a fényképeidről az általunk felkért konzulenssel!

Analóg előadások

2022. április 9-én, szombaton, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ ANALÓG címmel 6 részes előadást hirdet.
Az előadásokat Varga Gábor Ákos fotográfus tartja.

In Memoriam Gera Mihály – Finisszázs – beszélgetés és online archívum bemutató

2022. április 7-én, csütörtökön, 18 órától Kincses Károly fotótörténész, Pfisztner Gábor esztéta és Tóth Balázs Zoltán esztéta, a Fényképhez nem vezet tömegközlekedés – . . .

ANTICAMERA – Finisszázs – Artmagazin tárlatvezetés Topor Tündével és Winkler Nórával

2022. április 3-án, vasárnap, 17 órakor Topor Tünde művészettörténész és Winkler Nóra művészeti újságíró tart záró tárlatvezetést az ANTICAMERA című kiállításon a Capa . . .

CAPA VISA: Book Launch and Conversation with Artist, Writer and Curator Duncan Wooldridge

CAPA VISA – Visual Insights and Stories from Abroad
Book Launch and Conversation with Artist, Writer and Curator Duncan Wooldridge

Fotómappa – Szakmai konzultáció a Capa Központban

Te is szoktál fotózni? Szívesen meg is mutatnád a képeidet egy szakmabelinek? Gyere el hozzánk a Capa Központba és beszélgess a fényképeidről az általunk felkért konzulenssel!

Fókusz és Távolság: Ősz Gábor

Fókusz és Távolság: Ősz Gábor – Beszélgetés képekkel

Beszélgetőtárs: Topor Tünde

ANTICAMERA – Bartis Attila tárlatvezetése

2022. március 17-én, csütörtökön, 17:30 órától Bartis Attila író, fotográfus tart tárlatvezetést David Claerbout és Ősz Gábor ANTICAMERA című kiállításán.

Pécsi József fotóművészeti ösztöndíj 2021 – Somosi Rita és Csizek Gabriella tárlatvezetése

2022. március 16-án, szerdán, 17:30 órától Somosi Rita művészettörténész és Csizek Gabriella kurátor tart tárlatvezetést a Pécsi József fotóművészeti ösztöndíj 2021 című . . .

ANTICAMERA – Vitáris Iván tárlatvezetése

2022. március 11-én, pénteken, 17 órától Vitáris Iván dalszerző-énekes, az Ivan&The Parazol zenekar alapító frontembere tart tárlatvezetést David Claerbout és Ősz Gábor ANTICAMERA . . .

Párizs szeme – Brassaï – Filmvetítés

A helyek a vetítésre megteltek!

2022. március 10-én, csütörtökön, 19 órától a Párizs szeme – Brassaï című dokumentumfilmet vetítjük a Capa Központban.

CAPAZINE – LET’S PET – jelentkezés

A CAPAZINE a Capa Központ nemzetközi tapasztalatokon alapuló, tematikus számokból álló fotós periodikája. A lapszámok létrehozását minden esetben egy minimum féléves csoportos workshop . . .

CAPA VISA: Presentation and Public Talk with artists David Claerbout and Gábor Ősz

CAPA VISA – Visual Insights and Stories from Abroad
Public talk with artists David Claerbout and Gábor Ősz

ANTICAMERA – Beavató tárlatvezetés Ősz Gáborral és a kiállítás kurátoraival

2022. február 24-én, csütörtökön, 17:30 órától Ősz Gábor képzőművész, valamint Petrányi Zsolt és Mucsi Emese, az ANTICAMERA kiállítás kurátorai tartanak tárlatvezetést.

Fókusz és Távolság: Szalontai Ábel

Fókusz és Távolság: Szalontai Ábel – Beszélgetés képekkel

Beszélgetőtárs: Topor Tünde

Finisszázs – Szabó R. János: Történetek az Öreg-Túr mentén

2022. január 29-én, szombaton, 16 órától Szabó R. János fotográfus és Gellér Judit kurátor tart záró tárlatvezetést Szabó R. János Történetek az Öreg-Túr mentén című . . .

Sebestyén Sára: A geometria diszkrét bája – könyvbemutató

2022. január 25-én, kedden, 18.30 órától Sebestyén Sára képzőművész, Jász Borbála filozófus, művészettörténész és Bojár Iván András művészettörténész mutatja be Sebestyén . . .

Gróf Széchenyi Zsigmond vadász-író fényképei – záró tárlatvezetés és filmvetítés

2022. január 23-án, vasárnap, 15 órától a január 30-án záró Gróf Széchenyi Zsigmond vadász-író fényképei című kiállításunk zárásához kapcsolódóan két programra várjuk . . .

Pictorial Portfolio Review

⁣2022. január 8-án, szombaton, 10 órától a Pictorial Collective portfólió konzultációt tart a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban!

Fotómappa – Szakmai konzultáció a Capa Központban

Te is szoktál fotózni? Szívesen meg is mutatnád a képeidet egy szakmabelinek? Gyere el hozzánk a Capa Központba és beszélgess a fényképeidről az általunk felkért konzulenssel!