ENGLISH
Kezdőlap/ Archív események

Archív események


Fókusz és Távolság: Szabó Bernadett – ONLINE

Fókusz és Távolság: Szabó Bernadett – Beszélgetés képekkel

Beszélgetőtárs: Topor Tünde

A novemberben elmaradt beszélgetést online pótoljuk 2020. . . .

Fotómappa – Szakmai konzultáció a Capa Központban

A HELYEK MEGTELTEK!

Te is szoktál fotózni? Szívesen meg is mutatnád a képeidet egy szakmabelinek? Gyere el hozzánk a Capa Központba és beszélgess a fényképeidről az . . .

Hemző-díj 2020 – ünnepélyes díjátadó

Az ünnepélyes díjátadón jelenti be a Hemző Károly Alapítvány kuratóriuma az idei nyertest és a finalistákat. A díj oklevél és a Kuratórium által meghatározott pénzösszeg, illetve . . .

Hemző-díj 2020 – prezentáció

A Hemző Károly Alapítvány 35 év alatti magyar fotográfusoknak hirdeti meg kurátori pályázatát minden évben. A díjra jelölő rangos grémium tagjai nyilvános prezentáción mutatják be . . .

Fókusz és Távolság: Molnár Zoltán

Fókusz és Távolság: Molnár Zoltán – Beszélgetés képekkel

Beszélgetőtárs: Topor Tünde

Review of Hungarian Photography Issue No. 1. – Kiadványbemutató beszélgetés

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és a Fotóművészet magazin Review of Hungarian Photography című angol nyelvű kiadványának célja, hogy szélesebb körben, a nemzetközi . . .

Capa-nagydíj 2020 – az ösztöndíjasok nyilvános beszámolója

A Capa-nagydíj 2020 ösztöndíjasainak nyilvános beszámolója.

KÉPALÁ 2020 – irodalmi est és díjátadó

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ a Margó Irodalmi Fesztivállal és a Könyves Magazinnal KÉPALÁ címmel 2020-ban is megrendezi a sajtófotó és irodalom viszonyát kutató irodalmi . . .

Fotómappa – Szakmai konzultáció a Capa Központban

Te is szoktál fotózni? Szívesen meg is mutatnád a képeidet egy szakmabelinek? Gyere el hozzánk a Capa Központba és beszélgess a fényképeidről az általunk felkért konzulenssel!

Finisszázs – Záró tárlatvezetés Szántói Lilla A látvány érintése című kiállításán

2020. október 7-én, szerdán, 17.30 órától Szántói Lilla fotográfus és Gellér Judit kurátor tart záró tárlatvezetést Szántói Lilla A látvány érintése című kiállításán.

Frazon Zsófia etnográfus tárlatvezetése Szántói Lilla A látvány érintése című kiállításán

2020. szeptember 30-án, szerdán, 17.30 órától Frazon Zsófia etnográfus tart tárlatvezetést Szántói Lilla A látvány érintése című kiállításán az alkotó és a kurátor . . .

Fókusz és Távolság: Robitz Anikó

Fókusz és Távolság: Robitz Anikó – Beszélgetés képekkel

Beszélgetőtárs: Topor Tünde

Pillanatképek Robert Capa életéből – Adorjáni Bálint és Szőke Barna előadása

2020. szeptember 2-án, szerdán, 19.30 órától egy különleges előadás formájában ismét megidézzük Capát és világát.

PFFFFINISSZÁZS – MIAU!

2020. augusztus 26-án, szerdán, 18 órától Mucsi Emese kurátor tart záró tárlatvezetést a MIAU! című csoportos kiállításon a Capa Központ 8F Galériájában.

Fotómappa – Szakmai konzultáció a Capa Központban

Te is szoktál fotózni? Szívesen meg is mutatnád a képeidet egy szakmabelinek? Gyere el hozzánk a Capa Központba és beszélgess a fényképeidről az általunk felkért konzulenssel!

Dupla Finisszázs – Felesleges Pillangó & A fény ritmusa

2020. augusztus 23-án, vasárnap, 15 órától dupla finisszázzsal zárjuk az Urbán Tamás: Felesleges Pillangó és a Thomaz Farkas: A fény ritmusa kiállításokat.

Kurátori tárlatvezetés – Thomaz Farkas: A fény ritmusa

2020. augusztus 13-án, csütörtökön, 17.30 órától Claudia Küssel tart kurátori tárlatvezetést a Thomaz Farkas: A fény ritmusa kiállításon.

Kurátori tárlatvezetés – Urbán Tamás: Felesleges Pillangó

2020. augusztus 11-én, kedden, 17.30 órától Virágvölgyi István tart kurátori tárlatvezetést az Urbán Tamás: Felesleges Pillangó kiállításon.

MIAU! – Nemzetközi macskanapi vezetés, brunch, DJ set

Augusztus 8-a 2002 óta minden évben egy kicsit a macskáké is, tudniillik ez az International Cat Day, azaz a Nemzetközi macskanap. A Capa Központ MIAU! című kiállításán kilenc kortárs magyar alkotó macskás fotói és a hozzájuk tartozó személyes kis történetek láthatók és olvashatók, így augusztus 8. nem múlhat el egy különleges tematikus program nélkül: a […] . . .

KÉPALÁ – Pályázat

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ a Margó Irodalmi Fesztivállal és a Könyves Magazinnal KÉPALÁ címmel nyílt irodalmi pályázatot hirdet a 38. Magyar Sajtófotó Kiállításhoz . . .

Szemtestvér – Filmpremier és beszélgetés

2020. július 30-án, 18.30 órától a Capa Központban vetítjük először nyilvánosan a Szemtestvér című dokumentumfilmet, utána a főszereplő Dr. Hardi Richárd szemorvossal és Hajdú D. . . .

Pillanatképek Robert Capa életéből – Adorjáni Bálint és Szőke Barna előadása

Konténerkiállítással és Robert Capa kedvenc időtöltésének, a kádban olvasásnak interaktív installációjával nyitja nyári szabadtéri kiállítását a Capa Központ a Budapest Parkban. . . .

Bétaville és macskapörkölt – Pillangó, a felforgató

Fiáth Titanilla börtönpszichológus és kulturális antropológus 2020. július 22-én, szerdán, 17.30 órától Bétaville és macskapörkölt – Pillangó, a felforgató címmel tart . . .

Felesleges Pillangó – Urbán Tamás és Tamási Miklós (Fortepan) tárlatvezetése

2020. július 8-án, szerdán, 17 órától Urbán Tamás fotográfus és Tamási Miklós, a Fortepan alapítója tart tárlatvezetést a Felesleges Pillangó című kiállításon.

Elmarad! | BPR 2020

AZ ESEMÉNY ELMARAD! Az esetleges jövőbeni megrendezésről a későbbiekben döntünk.

***

A Capa Központ 2020. április 17. és 18. között újra meghirdeti a . . .

ELMARAD! | Tárlatvezetés és eredményhirdetés: Pécsi-ösztöndíj 2019/2020

Kedves Érdeklődők! Az esemény technikai okok miatt elmarad. Köszönjük a megértést!

Tárlatvezetés – Pécsi József fotóművészeti ösztöndíj 2019

ELMARAD! | Felesleges Pillangó – rövid tárlatvezetés a kurátorral, ebédszünetben

Kedves Érdeklődők! Az esemény technikai okok miatt elmarad. Köszönjük a megértést!

Egy gyors kulturális kikapcsolódás a nap közepén azoknak, akik le tudnak csípni a . . .

Élet és Mű: Frankl Aliona

Beszélgetőtárs: Szarka Klára

Bédekker – fotós beszámoló a nagyvilágból: Izland

A Capa Központ Bédekker címmel indított programsorozatának célja, hogy fotográfusok és fotográfiával foglalkozó elméleti szakemberek a saját utazásaik során készült képek . . .

Felesleges Pillangó – Sziámi és Zsuzsu (Szilágyi Zoé) tárlatvezetése

Urbán Tamás fényképeinek Pillangó mellett két gyakori szereplője tart tárlatvezetést Virágvölgyi István kurátor moderálásával 2020. március 9-én, hétfőn, 17 órától.

The man behind the camera – Presentation by Kiko Farkas

Special evening program related to the exhibition Thomaz Farkas: The Rhythm of Light: Presentation by Kiko Farkas, the son of Thomaz Farkas, his father’s life and work. It is followed by a guided . . .

Fókusz és Távolság: Hajdú D. András

Fókusz és Távolság: Hajdú D. András – Beszélgetés képekkel

Beszélgetőtárs: Winkler Nóra

EUFÓRIA? – FINISSZÁZS – Artmagazin tárlatvezetés & filmvetítés

2020. február 23-án, vasárnap, 15 órakor Topor Tünde művészettörténész és Winkler Nóra művészeti újságíró tart záró tárlatvezetést az EUFÓRIA? - Rendszerváltás-történetek . . .

EUFÓRIA? – kurátori tárlatvezetés

2020. február 16-án, vasárnap, 16 órától Mucsi Emese kurátor tart tárlatvezetést az EUFÓRIA? – Rendszerváltás-történetek Magyarországról című kiállításon.

Élet és Mű: Stalter György

Beszélgetőtárs: Szarka Klára

CAPAZINE – LET’S DANCE – Finisszázs

2020. február 10-én, hétfőn, 17 órától a CAPAZINE – LET’S DANCE című kiállítás alkotói és a workshop vezető előadója, Szigetvári Andrea elektroakusztikus zeneszerző tart záró . . .

EUFÓRIA? – FEKETE DOBOZ filmek vetítése szakértői kommentárral

2020. február 9-én, vasárnap, 13 órától a magyarországi rendszerváltás időszakának legjelentősebb dokumentumfilmes műhelye, a Fekete Doboz filmjeit vetítjük az EUFÓRIA? . . .

Ungarn Exklusiv – Eperjesi Ágnes képzőművész előadása

2020. február 4-én, kedden, 18 órától Eperjesi Ágnes képzmőművész tart előadást az EUFÓRIA? – Rendszerváltás történetek Magyarországról című kiállításhoz kapcsolódva.

A látható jazz. Lemezgyűjtés mint vizuális antropológia – Vályi Gábor előadása

A Capa Központ a Project Room termében rendezett kiállításaihoz Project Room+ címmel indított előadás-sorozatot 2017-ben. A meghívott előadókat arra kérjük, hogy az aktuális . . .

Eredményhirdetés a 38. Magyar Sajtófotó Pályázaton

A MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya 2020. január 27-én, hétfőn, 13.30-kor hirdeti ki a 38. Magyar Sajtófotó Pályázat eredményeit a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.

CAPA VISA: Ron Haviv & João Silva

2020. január 24-én, pénteken, 19 órától Ron Haviv és João Silva fotóriporterek beszélnek munkásságukról, főként a háborúban, illetve konfliktuszónában történő . . .

EUFÓRIA? – Beavató tárlatvezetés – Kapitány, Kodolányi, Ravasz

2020. január 21-én, kedden, 18 órától az EUFÓRIA? kiállításhoz kapcsolódva beavató tárlatvezetés lesz három, a kiállításban szereplő alkotóval, Kapitány Évával, Kodolányi . . .

Finisszázs: A hibáinkkal együtt

2020. január 6-án, hétfőn, 18 órától A hibáinkkal együtt című kiállítás alkotói, A Fehér Vera és Altnőder Emese tart záró tárlatvezetést Gellér Judit kurátor vezetésével.