ENGLISH
Kezdőlap/ Capa+ archívum

Capa+ archívum


FUTURES nyílt pályázat – magyar tehetségek 2021

A Capa Központ a FUTURES platform együttműködő intézményeként meghirdeti a FUTURES magyar tehetségek 2021 nyílt pályázatot, melynek keretében öt alkotót választ ki az európai . . .

CAPAZINE – LET’S PLANT | 2021-ben is indul a műhelymunka a Capa Központban!

A CAPAZINE a Capa Központ nemzetközi tapasztalatokon alapuló, tematikus számokból álló fotós periodikája. A lapszámok létrehozását minden esetben egy minimum féléves csoportos workshop . . .

CAPAZINE – LET’S EAT!

2020-ban folytatódik a Capa Központ nemzetközi tapasztalatokon alapuló, tematikus fotós periodikája, a CAPAZINE!

A JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: 2020. február 23., vasárnap, éjfél

Capa-járat – Bécs 2019 – MEGTELT!

A Capa Központ elkötelezett a magyar fotográfia lehetőségeinek fejlesztése, a nemzetközi kapcsolatok bővítése, frissítése mellett, ezért 2019-ben is szakmai utat hirdet FOTO WIEN . . .

PARALLEL Open Call 2019

Meghirdették a PARALLEL következő ciklusára való jelentkezést! Jelentkezési határidő: 2019. március 31.

Parallel Európai Fotográfiai Platform

A Capa Központ örömmel vesz részt a 2017-ben induló négyéves PARALLEL Európai Fotográfiai Platform projektben, amely 18 európai fotográfiai intézmény együttműködésében jött létre, . . .

CAPAZINE – LET’S DANCE!

2019-ben folytatódik a Capa Központ nemzetközi tapasztalatokon alapuló, tematikus fotós periodikája, a CAPAZINE!

A JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ MEGHOSSZABBÍTVA: 2019. március 25., . . .

A fotográfia mint a gondoskodás eszköze

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ szakírói pályázatot hirdet 40 év alatti szerzők számára KÉP-ÉLMÉNY című kiállításához kapcsolódóan.

Capa-járat – Pozsony 2018

A Capa Központ elkötelezett a magyar fotográfia lehetőségeinek fejlesztése, a nemzetközi kapcsolatok bővítése, frissítése mellett, ezért 2018-ban is szakmai utat hirdet a Pozsonyi . . .

FUTURES – Európai Fotográfiai Platform

A 2017-ben elstartolt Futures platform célja, hogy felhívja a figyelmet Európa tehetséges, feltörekvő fotográfusaira. Az Európai Unió Kreatív Európa programjának társfinanszírozásában . . .

CAPAZINE – LET’S PLAY!

2018-ban indul a Capa Központ nemzetközi tapasztalatokon alapuló, tematikus fotós periodikája, a CAPAZINE!

Parallel Európai Fotográfiai Platform 2018

A Capa Központ örömmel vesz részt a 2017-ben induló négyéves PARALLEL Európai Fotográfiai Platform projektben, amely 18 európai fotográfiai intézmény együttműködésében jött létre, . . .

Capa-járat – Pozsony 2017

A Capa Központ elkötelezett a magyar fotográfia lehetőségeinek fejlesztése, a nemzetközi kapcsolatok bővítése, frissítése mellett, ezért 2017-ben is szakmai utat hirdet a Pozsonyi . . .

Szemben az álhírrel

A hamis hírek jelentőségéről és az ezzel kapcsolatos problémákról tart kerekasztal-beszélgetést és műhelyfoglalkozásokat a Független Médiaközpont 2017. március 28-án. A . . .

Perspektíva kerekasztal: Szlukovényi Tamás – Sajtófotó Pályázat

A Perspektíva dokumentarista fotós beszélgetés-sorozat második eseményén a Reuters hírügynökség korábbi globális fotóigazgatójával és a Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás . . .

Puklus Péter fotókönyvéről

Megjelent a Conscientious Photo Magazine kritikája Puklus Péter The Epic Love Story of a Warrior című fotókönyvéről.

Perspektíva kerekasztal: Pulitzer-díj és Népszabadság

A most induló Perspektíva dokumentarista fotós beszélgetés-sorozat első eseményén az idén Pulitzer-díjjal jutalmazott magyar fotóriporterekkel és a közelmúltban megszüntetett . . .

Capa-nagydíjhoz kapcsolódó pályázat átalakításának tervei

Közzétesszük a Capa-nagydíjhoz kapcsolódó pályázat átalakításának korábban már ismertetett terveit, hogy a szakma tagjai megoszthassák velünk a díjjal kapcsolatos visszajelzéseiket . . .

Hajdu Tamás Keleti tükör című tárlata a FotoIstanbul Fesztiválon

A 2016. október 1–30. között megrendezett FotoIstanbul Nemzetközi Fesztivál kiemelt fókuszába kerül Magyarország, így André Kertész képei mellett Kudász Gábor Arion Capa-nagydíjjal . . .

Capa-járat – Pozsony 2016

A Capa Központ elkötelezett a magyar fotográfia lehetőségeinek fejlesztése, a nemzetközi kapcsolatok bővítése, frissítése mellett, ezért 2016-ban is szakmai utat hirdet a Pozsonyi . . .

Capa-járat – BÉCS 2016

A Capa Központ elkötelezett a magyar fotográfia lehetőségeinek fejlesztése, a nemzetközi kapcsolatok bővítése, frissítése mellett, ezért 2016-ban is szakmai utat hirdet az Eyes On – . . .

Ljubljanai Photon Kortárs Fotográfiai Központ

A Ljubljanai Photon Kortárs Fotográfiai Központ pályázatot hirdet, aminek a zsűrijében Virágvölgyi István, a Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíj titkára is részt vesz. A fesztiválról bővebben ide kattintva olvashat. . . .

OFF Fesztivál ON_AWARD

A pozsonyi OFF Fesztivál ON_AWARD elnevezésű díjának a zsűrijében Virágvölgyi István, a Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíj titkára is részt vesz. A fesztiválról bővebben ide kattintva olvashat. . . .

Human Scale Workshop kiállítás

Október 2-9. között fiatal fotográfusok számára tart workshopot a Collegium Hungaricum Berlinben Kudász Gábor Arion fotográfus és egyetemi oktató, a 2015-ben Capa-nagydíjjal elismert . . .

Capa-járat

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ pályázatot hirdet a lengyelországi Łódźban megrendezett Fotofestiwalra való kiutazásra. A Capa Központ elkötelezett a magyar fotográfia . . .

Vajon tényleg hiszem, ha látom?

Virágvölgyi István, a Capa Központ munkatársa vezeti a Független Médiaközpont 2016. május 13-án, pénteken 9 órakor kezdődő műhelyfoglalkozását a képi források hitelességének . . .

Capa-járat – Pozsony 2015

A Capa Központ elkötelezett a magyar fotográfia lehetőségeinek fejlesztése, a nemzetközi kapcsolatok bővítése, frissítése mellett, ezért 2015-ben is szakmai utat hirdet a Pozsonyi . . .

Kollányi Péter: Memento

Kollányi Péter többszörös díjnyertes fotográfus Memento című, limitált kiadású fotóalbumát a vörösiszap-katasztrófa ötödik évfordulója alkalmából jelenteti meg a Capa Központ.

Capa-járat – Párizs 2015

A Capa Központ pályázatot hirdet szakmai úton való részvételre Párizsba. A Capa Központ elkötelezett a magyar fotográfia lehetőségeinek fejlesztése mellett. Ezért pályázatán három . . .

Organ Vida Nemzetközi Fotográfiai Fesztivál

A Capa Központ is részt vesz a 2015. szeptember 3-18. között megrendezett Organ Vida Nemzetközi Fotográfiai Fesztiválon.

Sziget Fesztivál 2015

A Capa Központ idén is részt vesz a Sziget Fesztiválon.

Les Rencontres d’Arles – 2015

Virágvölgyi István, a Capa Központ szakmai igazgatója és Gellér Judit, a központ művészeti munkatársa is részt vett a nemzetközi fotográfiai fesztiválok egyik legismertebb . . .

Workshop Sylvia Plachyval

A Capa Központ 2015. május 15. és 17. között Sylvia Plachy világhírű fotográfus vezetésével workshopot hirdet Ahová a szálak vezetnek címmel. (A workshop magyar nyelvű.)

Sajtóetikai szimulációs játék a Capa Központban

A Szent Ignác Jezsuita Szakkollégium és a Capa Központ közös szervezésében a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának (PPKE–BTK) politológia BA és nemzetközi . . .

Workshop 2014 egyik legjobb fotóriporterével

Bulent Kilic, az AFP francia hírügynökség törökországi vezető fotóriportere – akit 2014 ügynökségi fotósának választottak az amerikai

Capa-járat – Amszterdam

A Capa Központ pályázatot hirdet a World Press Photo sajtófotó pályázat díjazottjainak tiszteletére tartott, amszterdami Awards Days programsorozatra való kiutazásra. A Capa Központ . . .

III. Szentpétervári Nemzetközi Kulturális Fórum

A Capa Központ is részt vesz a december 7-10. között megrendezett III. Szentpétervári Nemzetközi Kulturális Fórumon.

Utópia vagy disztópia?

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ pályázatot hirdet 18-35 év közötti felsőoktatási hallgatók és friss diplomások számára Kép és képtelenség című kiállításához . . .

33. Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás

A Magyar Újságírók Országos Szövetsége Fotóriporteri Szakosztálya 33. alkalommal hirdeti meg a Magyar Sajtófotó Pályázatot. A hagyományokhoz híven a pályázatra elsősorban a hazai . . .

Az asszony, aki megteremtette Robert Capát

A Capa Központ együttműködésével november 10-én először rendeznek fotótörténeti és a sajtófotózást bemutató estet a New York Művész Páholyban. A program keretében az egyik . . .

Capa-járat – Bécs

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ szakmai utat hirdet az Eyes On, Bécsi Fotóhónap kiállításaira. A Capa Központ elkötelezett a magyar fotográfia lehetőségeinek fejlesztése, a . . .

Budapest igazi arca mobilfotókon

Az Afrikából indult és lassan az egész világot átívelő The Everyday Projects kampányhoz csatlakozott a Capa Központ a Fotóutca Fesztivál idejére, hogy megmutassuk a főváros mindennapi, . . .

Capa-járat – Pozsony

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ szakmai utat hirdet a Pozsonyi Fotóhónap eseményein való részvételre. A Capa Központ elkötelezett a magyar fotográfia lehetőségeinek . . .

Capa-nagydíj

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ névadója születésének évfordulóján megalapítja a Robert Capa Magyar Fotográfiai Nagydíjat és kiírja a hozzá kapcsolódó pályázatot azon . . .

Brueghel Ensemble

Október 17-én a Capa Központban lép fel a Brueghel Ensemble a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében.

Capa-járat – Párizs 2014

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ pályázatot hirdet szakmai úton való részvételre Párizsba. A Capa Központ elkötelezett a magyar fotográfia lehetőségeinek fejlesztése mellett. . . .

Capa Központ a Szigeten

Elég közel vagy? Első alkalommal vesz részt a Sziget Fesztiválon Magyarország legújabb vizuális intézménye, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ.

Vetített képek az ARTplaccon – kurátor: Oltai Kata

Szabadtéri vetítésekkel és gyerekfoglalkozásokkal várja az érdeklődőket a Capa Központ július 16-20. között Tihanyban, az ARTplacc fesztiválon.

Csatlakozz az Inge Morath-díjas fotográfusnőkhöz!

A Capa Központ lesz az egyik állomása 2014. július 22-23. között a Danube Revisited – The Inge Morath Truck Project, amelynek keretében nyolc, a Magnum Photos által odaítélt Inge . . .

Capa-járat – Perpignan

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ pályázatot hirdet a világ legnagyobb sajtófotó-fesztiváljára, a franciaországi Perpignanban évente megrendezett Visa pour l’Image fesztiválra . . .

WARM Fesztivál Szarajevóban

Június 28-án – az első világháború kitörésének századik évfordulóján – veszi kezdetét Szarajevóban az első World WARM fesztivál, amelynek fókuszában a háborús tudósítás, művészet áll, valamint a háború története és annak emlékei. Fontosnak tartja továbbá a feltörekvő tehetségek támogatását és az oktatást. A július 3-ig tartó fesztiválon Virágvölgyi István, a Capa Központ szakmai igazgatója is tart majd előadást. […] . . .