ENGLISH
Kezdőlap/ Artmagazin tárlatvezetés Szalai Dániel Novogen kiállításán a Budapest Parkban – Regisztráció

Artmagazin tárlatvezetés Szalai Dániel Novogen kiállításán a Budapest Parkban – Regisztráció

2019. június 30-án, vasárnap, 18.15 órakor Topor Tünde művészettörténész és Winkler Nóra művészeti újságíró tart tárlatvezetést Szalai Dániel Novogen című kiállításán a Capa Központ kültéri konténerkomplexumában, a Budapest Parkban.

Fotó: Capa Központ

Az Artmagazin legendás párosának vezetésein a művészet mellett az élet is mindig téma, szó lesz a portréfestészetről, különös tekintettel az állatportrékra, az átlelkesítésről, ember és természet kapcsolatáról, Houellebecq-ről, vagy arról, hogy a művészet hagyományosan szívesen foglalkozik az evéssel, és most már a mindennapos beszélgetésekben is ez az életbevágó téma.

A program 2019. június 30., vasárnap este 18.15-kor kezdődik a Budapest Park Capa Center Spotnál (a Budapest Park Kvassay Jenő úti Hoppá VIP bejárata felől érkezve balra).

A tárlatvezetés után 19.00 órától az Anima Sound System, azt követően pedig a Thievery Corporation koncertezik a helyszínen.

A részvétel ingyenes, limitált és regisztrációhoz kötött.

A bejutás a regisztrációt visszaigazoló e-mail bemutatásával és érvényes személyazonosító okmánnyal lehetséges 2019. június 30., vasárnap este 18.00-18.10 között a Budapest Park Kvassay Jenő úti Hoppá VIP bejáratán keresztül.

A nem regisztráltak a Budapest Parkba váltott aznapi belépőjeggyel, a Soroksári úti Főbejáraton át tudnak eljutni a tárlatvezetés helyszínére, a Capa Center Spotra (a Főbejárat felől érkezve rögtön jobbra).

 

REGISZTRÁCIÓ

A regisztráció végetért, köszönjük az érdeklődést.

 

Szalai Dániel: Novogen

Szalai Dániel (1991) kiállításának középpontjában egy különleges csirkefajta áll, amelyet arra a célra tenyésztettek ki, hogy tojásaiból különböző gyógyszeripari termékeket készítsenek ember-, illetve állatgyógyászati célokra. A light boxokon száznegyvennégy Novogen White Light csirke portréját látjuk. Ezt egészíti ki az alkotóval készített rövid videointerjú, amelyben megjelenik egy, a tojók környezetét dokumentáló fotósorozat is. A képek segítségével végigkövethetők a vakcinakészítés különböző állomásai, a tojás létrejöttétől a válogatáson és az előkeltetésen át egészen a vírusanyag beoltásáig, majd az embriófolyadék lecsapolásáig.

Capa Központ – Budapest Park

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ köztéri kiállítássorozata 2019-ben áprilistól szeptemberig Európa legnagyobb, szabadtéri szórakozóhelye, a Budapest Park kulturális programokat kínáló helyszínén folytatódik. A Capa Központ konténerkomplexumában kortárs fotókiállítások váltják egymást, árnyékot adó teteje alatt a bemutatókhoz kapcsolódó beszélgetések és egyéb lazulások zajlanak.

Szalai Dániel: Novogen

A kiállítás 2019. április 25-től a Budapest Parkba váltott belépőjeggyel látogatható csütörtöki, pénteki és szombati napokon 18.00 és 00.00 között.
Külső helyszín: Budapest Park (1095 Budapest, Soroksári út 60.)
Kurátor: Mucsi Emese

Szalai Dániel: Novogen