ENGLISH
Kezdőlap/ A Budapest Fotográfiai Ösztöndíj 2017 eredményhirdetés

A Budapest Fotográfiai Ösztöndíj 2017 eredményhirdetés

Budapest Főváros Önkormányzata, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központtal együttműködve, 2017-ben újra kiírta a Budapest Fotográfiai Ösztöndíjat, amely tizenkét hónapos, havi 100 000 Ft-os ösztöndíjban részesít egy fotográfust, és ezáltal lehetőséget teremt számára, hogy Magyarország fővárosáról, Budapestről fotográfiai sorozatot készítsen.

A 2000-2012 között létező, hasonló ösztöndíj-program újjáélesztésével a Fővárosi Önkormányzat célja, hogy minőségi, aktuális és évente eltérő művészi szemszögből készített képsorozat készüljön Budapestről, amely a fotográfia eszközrendszerével dokumentálja a város folyamatos fejlődését, változását és sokszínűségét.

Az ösztöndíj odaítéléséről öttagú szakmai kuratórium döntött, melyet az október 2-i díjátadón jelentettek be.
2017-ben Erdei Krisztina fotográfus nyerte a Budapest Fotográfiai Ösztöndíjat, a nyertes szinopszisának címe: ’A Dzsumbuj hűlt helyén’.

Pályázatukkal a kuratórium elismerését vívták még ki: Bakonyi Zsuzsa, Czigány Ákos, Déri Miklós, Hermann Ildi, Somorjai Balázs, Szalay Krisztina.

Gratulálunk!

A zsűri tagjai: Csizek Gabriella, a Mai Manó Ház művészeti főmunkatársa, Gellér Judit, a Capa Központ kurátora, Készman József művészettörténész, Korniss Péter fotográfus, a díj alapítója és Móricz-Sabján Simon, korábbi Budapest Fotográfiai ösztöndíjas fotográfus.

Az eddigi ösztöndíjat elnyert alkotók és sorozatcímeik:

Benkő Imre: Budapest Blues (2000)

Vancsó Zoltán: Budapesti utcán (2002)

Gárdi Balázs: Betondzsungel (2003)

Dezső Tamás: Józsefváros (2004)

Kudász Gábor Arion: Zöld terület (2005)

Stalter György: Város a városban (2006)

Simon Márk: Fürdőváros (2007)

Kovalovszky Dániel: Emlékgyár (2008)

Sopronyi Gyula: Lakóparkok (2010)

Hartyányi Norbert: Margitsziget (2011)

Móricz-Sabján Simon: Moszkva-tér (2012)