ENGLISH
Kezdőlap/ Capa Központ ONLINE

Capa Központ ONLINE

Intézményünk a megalakulása óta a fotográfus szakma és a fotográfia iránt érdeklődő nagyközönség érdekeit és igényeit hivatott szolgálni. Összegyűjtöttük, hol találtok meg minket online.

HONLAP

A Capa Központ 2013-as megnyitása óta megrendezett összes kiállítás és esemény megtalálható a honlapunk archívumában. A kiállításokhoz kapcsolódva meghívók, kurátori szövegek, kiadványok, megnyitóbeszédek, megnyitó- és enteriőrképek, sajtómegjelenések, egyéb plusz tartalmak találhatóak, az események többségéről képek, egy részükről videó is készült.

 

FACEBOOK, INSTAGRAM

Közösségimédia-felületeinken (Facebook, Instagram) napi rendszerességgel osztunk meg új vagy régebbi, de éppen aktuális tartalmakat.

YOUTUBE és VIMEO

A Youtube-csatornánkon több mint száz videó található (és folyamatosan töltjük fel az újabb videókat): megnyitók, performanszok, illetve előadások, prezentációk, interjúk és beszélgetések a kortárs magyar és nemzetközi fotográfusszcéna meghatározó szereplőivel. Idén indítottuk el Vimeo-csatornánkat is.

 

CAPA BLOG

A Capa blog célja, hogy az intézmény kiállításaihoz, eseményeihez kapcsolódó tartalmakat mutasson be, ugyanakkor a fotótörténet és a kortárs fotográfia meghatározó szereplőit és művészeit is megismertesse különböző aspektusokból.

Robert Capa 1948-as budapesti képeinek a nyomában

 

CAPA-NAGYDÍJ

A Capa-nagydíj 2015 óta a társadalmat gazdagító kreatív művek elkészülését segíti elő. A díj oldalán az összes eddigi ösztöndíjas és nagydíjas munkája megtalálható.

Neogrády-Kiss Barnabás: Kettős kötés, részlet a sorozatból, 2020 © Neogrády-Kiss Barnabás

 

PÉCSI-ÖSZTÖNDÍJ ARCHÍVUM

A Pécsi József fotóművészeti ösztöndíj huszonötödik évfordulójára készült archívum célja, hogy bemutassa, hozzáférhetővé, láthatóvá és kutathatóvá tegye az összes, ösztöndíjas időszakban készült alkotást.

 

HETI FORTEPAN

A Capa Központ szakmai partnerségével, Heti Fortepan címmel indult újra a Fortepan képes sorozata. A blog fotós cikkei forrásmegjelöléssel szabadon átvehetők.

© hetifortepan.capacenter.hu

 

ISSUU

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ és a Fotóművészet magazint megjelentető Kortárs Művészeti Alapítvány évente megjelenő angol nyelvű kiadványának célja, hogy szélesebb körben, a nemzetközi közönség számára is ismertté tegye a Magyarországon dolgozó fotográfusok és fotós szakírók munkáit. A publikáció ingyenesen letölhető az ISSUU-oldalunkról.

SOUNDCLOUD

Nemrég indult el az intézmény Soundcloud-oldala, ahol a CAPAZINE – LET’S DANCE műhelymunka során készült zenék mellett már egy két órás mix és a Hungarian Review of Photography – Issue No. 1. kiadványbemutató beszélgetése is meghallgatható.

 

Maradjunk kapcsolatban! | Facebook | Instagram | Hírlevél | YouTube | Vimeo | Blog | Heti Fortepan

Vigyázzatok magatokra, egymásra, és találkozzunk, amikor újra kinyit a Capa Központ!