ENGLISH
Kezdőlap/ CAPAZINE – LET’S PLAY kiadvány

CAPAZINE – LET’S PLAY kiadvány

A CAPAZINE – LET’S PLAY kiadvány megvásárolható a Capa Központ pénztárában. Ár: 3000 Ft

Játék. Szabadság. Tanulás. E gondolatkörök képezték a 2018-as CAPAZINE workshop és az eredményeit bemutató kiadvány és a kiállítás alapját.

CAPAZINE fotósok és szakszövegírók részvételével zajló foglalkozások keretét részben a formátum adta. A (fan)zine mint publikációs forma eredetileg a speciális érdeklődésű emberek közti cenzúrázatlan információáramlás elősegítésére hivatott. Az elmúlt évtizedek során a szó jelentése kibővült, és lassan olyan gyűjtőfogalommá vált, amely alá a legkülönfélébb kiadványok sorolhatók. Egy tulajdonsága azonban változatlanul megmaradt: csak saját belső törvényei kötik.

A CAPAZINE a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ zine-je, kiemelt témája a kortárs magyar fotó, azon belül is hat fiatal alkotó munkássága. Legfőbb belső törvényét a címlapon olvashatjuk: LET’S PLAY, azaz játsszunk! A játék nemcsak témaként volt jelen a kurzusvezetők előadásaiban, a kurzust végigjáró hat fotós projektjeiben és a két elméletis esszéiben, hanem jövőbeli lehetőségként is az olvasók előtt a különleges publikációs forma révén.

Alkotók: Kocsi Olga, Lázár Dóra, Neogrády-Kiss Barnabás, Nunkovics Róbert, Szalai Dániel, Urbán Ádám
Elméletisek: Cserna Endre, Gáspár Balázs
A műhelymunka vezetői: Gellér Judit, Mucsi Emese
Meghívott előadók: Csatlós Judit, Gerhes Gábor
Grafikusok: Szmolka Zoltán, Vékony Dorottya

Fotók: Capa Központ