ENGLISH
Kezdőlap/ A Capa Központ a Dunapest Fesztiválon

A Capa Központ a Dunapest Fesztiválon

Idén a Capa Központ is részt vesz a Dunapest Fesztiválon!

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a Budapest Főváros Önkormányzata által életre hívott és támogatott Dunapest Fesztivált. A Dunapest nyárzáró hétvégéjén a fõváros folyó menti helyszínein száznál is több művész és elõadó programjait élvezve kerülhetünk közelebb a Dunához.

„A Duna minden budapesti számára ikonikus városi jelkép. Szeretnénk hangsúlyozni a kulturális, turisztikai és a budapesti identitásban betöltött szerepét. Fontos, hogy új szerepben is gondoljunk a folyóra. Mind tudjuk, hogy a város pótolhatatlan természeti kincse a Duna, de urbanisztikai, kulturális szerepe lehetővé teszi, hogy megmutassa számunkra Budapest különleges arculatát, és part menti programjaival emlékeztessen minket, mennyire szerethető ez a város…” – mondta dr. Szalay-Bobrovniczky Alexandra, humán területért felelõs fõpolgármester-helyettes.

A Dunapest Fesztivál egyszerre inspirálja a város lakosait és az idelátogatókat, hogy újra felfedezzék Budapestet, a Dunát és a természeti és művészeti kapcsolódást a Duna-menti országok és hagyományok között.

A fesztivál célja a Dunára irányítani a figyelmet, és újraértelmezni a város és a víz kapcsolatát.

„A Duna kultúrákat, nyelveket, embereket köt össze, szervezi az életünket. Nézhetjük a hídról vagy a rakodópart alsó kövén ülve, mindig másmilyen” – mondta Sápi Zsófia, a Dunapest fesztivál fõszervezõje. Kiemelte, hogy az idei fesztivál programja ismét színes és sokoldalú lesz. Zene, színház, képzõmûvészet, film, irodalom, urbanisztika, gasztronómia, gyerekprogramok és vízi-, vízparti sportok egyaránt helyet kapnak a három nap alatt.

További információ a Dunapest Fesztiválról: dunapest.hu

A Capa Központ két programmal vesz részt az idei Dunapest Fesztiválon.

2018. augusztus 31-én, 18 órakor nyitjuk meg a Hello From the Other Side című kiállításunkat a Valyo Kikötő – Capa Kikötő (1095 Budapest, Hajóállomás utca 1.) helyszínén. További részletek:

Hello From the Other Side

2018. szeptember 1-jén Máté Péter fotográfus, képszerkesztő tart mobilfotó-workshopot a Valyo Kikötő – Capa Kikötő (1095 Budapest, Hajóállomás utca 1.) helyszínén. További részletek:

Mobilfotó-workshop a Capa Kikötőben

Valyo Kikötő – Fotóutca Fesztivál – Capa Kikötő

A Capa Kikötő a Robert Capa Kortárs Fotogárfiai Központ és a Város és Folyó Egyesület együttműködésében megvalósuló kulturális programhelyszín a Rákóczi híd dél-pesti lábánál. A Duna-parti konténerkomlpexumban áprilistól szeptemberig történeti és kortárs fotókiállítások váltják egymást, árnyékot adó teteje alatt tematikus bulik, babzsákos lazulások zajlanak.