ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Finisszázs: 41. Magyar Sajtófotó Kiállítás – tárlatvezetés Bánkuti Andrással

Finisszázs: 41. Magyar Sajtófotó Kiállítás – tárlatvezetés Bánkuti Andrással

2023. május 27-én, szombaton, 16 órától a 41. Magyar Sajtófotó Kiállításban tart tárlatvezetést Bánkuti András fotóriporter.

A pályázatra ebben az évben 269 fotográfus 2443 pályaművel (köztük 1881 egyedi képpel és 562 sorozattal) nevezett, a beküldött fotók száma ezerrel haladta meg a tavalyit, összesen 6810 volt.

A zsűri tagjai voltak: Szlukovényi Tamás (elnök), a Toronto/London székhelyű Archive of Modern Conflict kurátora, a Reuters volt globális fotó főszerkesztője; Stephane Arnaud 2000 óta képszerkesztője, 2016 óta fotó főszerkesztője az AFP francia hírügynökségnek; Adrian Evans (London, Nagy-Britannia), a Panos Pictures igazgatója; Daniela Mrazkova, cseh fotográfiai szakíró, újságíró, kurátor, a World Press Photo, illetve a Pictures of the Year többszöri zsűritagja; Stiller Ákosfotóriporter, a New York Times, a National Geographic, a CNN, a Spiegel, a Stern tudósítója.

A pályázat anyagából készült a 41. Magyar Sajtófotó Kiállítás.  Az év fotói 2022 című évkönyv a kiállítás ünnepélyes megnyitójával egyidőben jelent meg, ebben még bőségesebb válogatás található a pályázatra beküldött fotókból.

Időpont: 2023. május 27., szombat, 16:00 Helyszín: Capa Központ
Az eseményen a kiállításra váltott jeggyel lehet részt venni.

41. Magyar Sajtófotó Kiállítás