ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ A fotográfia alkimistái. Médiaarcheológia széljegyzetek Dobokay Máté argentumához – Július Gyula előadása

A fotográfia alkimistái. Médiaarcheológia széljegyzetek Dobokay Máté argentumához – Július Gyula előadása

A Capa Központ a Project Room termében rendezett kiállításaihoz Project Room+ címmel indított előadás-sorozatot 2017-ben. A meghívott előadókat arra kérjük, hogy az aktuális kiállítások témáihoz, teoretikus felvetéseihez lazábban-szorosabban kapcsolódva, a saját kutatásaikról, diszciplínájukról tartsanak egy-egy, a fotográfusok számára is inspiráló és a praxisukba építhető előadást.

Fotó: Capa Központ

Project Room+

A fotográfia alkimistái. Médiaarcheológia széljegyzetek Dobokay Máté argentumához
Július Gyula előadása

Július Gyula (Budapest, 1958) szellemi szabadfoglalkozású képzőművész, kurátor, kiállításszervező, művészeti újságíró, kulturális menedzser, művészeti oktató. Munkái az 1980-as évek óta láthatók hazai és nemzetközi, egyéni és csoportos kiállításokon egyaránt. 2019-től a Budapesti Metropolitan Egyetem Művészeti és Kreatívipari Karának dékánhelyettese. DLA fokozatát 2015-ben szerezte a Magyar Képzőművészeti Egyetem Doktori Iskolájában. Disszertációjának címe: Atavizmus mint médiaművészeti alkotómódszer. Ontológiai és episztemológiai elemzés a művészeti és a tudományos megismerés együttes alkalmazásának lehetőségeiről. Médiaarcheológiai kísérletek a low-, és high-tech módszerek ötvözésére.

Helyszín: Capa Központ, Project Room
Időpont: 2019. június 28., péntek, 17.30 óra
A programon való részvétel ingyenes.

A kiállításról bővebb információ:

Dobokay Máté: Ag