ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ A privát fotográfia és a megmutathatóság kérdései vol. 2. – Fókuszban a szerzői jog

A privát fotográfia és a megmutathatóság kérdései vol. 2. – Fókuszban a szerzői jog

Az Eidolon Centre for Everyday Photography és a Capa Központ együttműködésében megvalósuló eseménysorozat a “privát fotográfia kontra szerzői és személyiségi jog” problémáját járja körbe. Mivel a magánszemélyek által nem a megosztás szándékával létrejött, sokszor magánszemélyeket ábrázoló fotográfiák bemutathatósága komoly jogi kérdéseket vet fel. A témafelvetés nem csupán a hasonló, (magán)archívumokból építkező kortárs alkotók, hanem az archívumok gondozását végző szakemberek számára is döntő jelentőségű. A fogalmi hálót és jogi kérdéseket körüljáró, illetve egy az érdekeltek által legszerencsésebb gyakorlatként (best practice) használható tudásanyag összegyűjtését célzó eseménysorozat a szakmai hiánypótlás igényével valósul meg.

Fotó: Fortepan/Szalay Zoltán

Időpont: 2023. november 21., kedd, 18:00Helyszín: Capa Központ, Rendezvényterem
Az eseményen való részvétel ingyenes.

A második eseményen a privát fotográfia bemutathatósága és a szerzői jog kapcsolatáról, illetve az ebből származó feloldandó helyzetekről fogunk beszélgetni.

Résztvevők: Tamási Miklós (Fortepan), Dr. Gubicz Anna Flóra (Ügyvéd, fő kutatási területe a fényképek szerzői jogi védelme.)

Moderátor: Szilágyi Róza Tekla

Borítókép: Fortepan/Szalay Zoltán

Az esemény a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg.