ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ „A visszhang bennünk” – GYÓGYÍR finisszázs

„A visszhang bennünk” – GYÓGYÍR finisszázs

2021. augusztus 6-án, pénteken, 16 órától záró tárlatvezetés és Bartha Márk (alias Lohuma) DJ szett a GYÓGYÍR című kiállításon.

16.00: Tárlatvezetés a GYÓGYÍR című kiállítás alkotóival és a kiállítás kurátorával
17:30–19.00: Bartha Márk (alias Lohuma) DJ szett
Időpont: 2021. augusztus 6., péntek, 16 órától 19 óráig
Helyszín: Capa Központ
Az eseményen való részvétel ingyenes.

„A huszonegyedik században az emberek lelki válságba kerülése globálisan érzékelhető problémává vált. Milyen apró lépések segíthetnek az egyéneknek a mentális egészség megőrzésében és melyek az elképzelhető megoldások a kisebb-nagyobb közösségek, illetve a társadalom számára a krízis, a szorongás, a kiégés problémáiból való gyógyuláshoz? Röviden megfogalmazva a kérdést: hogyan legyünk jól? És milyen szerepe lehet mindebben a fotónak?
2019 decemberében nyolc alkotót kértem fel arra, hogy válaszokat keressünk és új, elsősorban a fotográfia médiumával létrehozott alkotásokon keresztül vizsgáljuk és mutassuk be a gyógyírt jelentő utakat, lehetőségeket napjainkban. A felkérést követően pár héttel egy világjárvány tette még inkább aktuálissá kérdéseinket és a lehetséges megoldási módokat. A Gyógyír című kiállítás a válságból való kiutak egyéni és társadalmi lehetőségeivel, a gyógyulás témakörével foglalkozik.” (Gellér Judit kurátor)

GYÓGYÍR