ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ ANTICAMERA – Vitáris Iván tárlatvezetése

ANTICAMERA – Vitáris Iván tárlatvezetése

2022. március 11-én, pénteken, 17 órától Vitáris Iván dalszerző-énekes, az Ivan&The Parazol zenekar alapító frontembere tart tárlatvezetést David Claerbout és Ősz Gábor ANTICAMERA című kiállításán.

Vitáris Iván © Martin Wanda

 

David Claerbout és Ősz Gábor életművében a képek nem mint szöveges magyarázatot igénylő vagy azokat illusztráló, másodlagos eszközök jelennek meg, hanem az elméleti eszmecsere egy formájaként: képek által kommunikálnak arról, hogy (szerintük) mi a kép, mi a fotográfia. A Capa Központban látható, a képrögzítés filozófiai kérdésköreit érintő, meditatív alkotásaikban a mozgó-, az állókép és a néző egymáshoz viszonyított helyzetét értelmezik, azon keresztül pedig a valóság érzékelésének, rögzíthetőségének és alakíthatóságának lehetőségeivel foglalkoznak.

*Az ANTICAMERA kifejezést eredetileg Birkás Ákos (1941–2018) képzőművész használta 1981-ben a harmadik Dokumentum kiállítás katalógus-újságában publikált gondolatmenetében. A rövid cikk meghatározó inspirációs forrás volt az ANTICAMERA kiállítás tervezésének kezdeti időszakában.

 

Időpont: 2022. március 11., péntek, 17 óraHelyszín: Capa Központ
Az eseményen kedvezményes, 1000 forintos jeggyel lehet részt venni.
A Capa Központ teljes területén kötelező a maszk viselése. Javasoljuk a kézfertőtlenítő használatát, továbbá kérjük, hogy tartsák a megfelelő szociális távolságot.

ANTICAMERA – David Claerbout és Ősz Gábor kiállítása