ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Bédekker – Fotós beszámoló a nagyvilágból: Szaúd-Arábia

Bédekker – Fotós beszámoló a nagyvilágból: Szaúd-Arábia

Újra indul a Bédekker a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban. A programsorozat célja, hogy fotográfusok és fotográfiával foglalkozó elméleti szakemberek vagy utazók saját képeiket vetítve meséljenek egy-egy kultúra vagy ország felfedezéséről.

A képes úti napló egyike a legkorábbi fotográfiai műfajoknak, hiszen a fotográfia felfedezése óta az utazásoknak, expedícióknak nélkülözhetetlen kelléke a fényképezőgép. A képes beszámolók nem csupán dokumentációként vagy híradásként szolgáltak, de az idegen tájak, városok, kultúrák, a „Másik” megismerésének lehetőségét is magukkal hozták.

A XXI. században, amikor a digitális technológia révén a világ szinte bármely pontja elérhetővé és megtekinthetővé válik technikai képeken keresztül, különösen fontossá válnak a személyes élmények és beszámolók.

Időpont: 2023. március 23., csütörtök 17.30 óra
Helyszín: Capa Központ, Stúdió
Az eseményen való részvétel ingyenes.

Vendég: Szűcs Péter

Idei első vendégünk Szűcs Péter, író, újságíró, fotós és világutazó, aki az első Budapestről Szaúd-Arábiába tartó repülőgépre váltott jegyet, hogy a világtól hosszú ideig elzárt országot felfedezze a hazai közönségnek utazós blogja, a PetersPlanet platformjain keresztül.

„Mit tehet a fotós, ha egy olyan országba indul, amiről alig lehet tudni valamit, viszont rengeteg intelmet hallani arról, hogy miért nem lehet embereket fotózni vagy megszólítani egy nőt? Izgalmas, kalandos képes élménybeszámoló egy eddig ismeretlen, felfedezetlen országból, Szaúd-Arábiából.”

© Szűcs Péter
© Szűcs Péter
© Szűcs Péter
© Szűcs Péter
© Szűcs Péter
© Szűcs Péter
© Szűcs Péter
© Szűcs Péter