ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Bemozdul a tér, megdermed a pillanat. Vizualitás fotó és film határán – Gyenge Zsolt előadása

Bemozdul a tér, megdermed a pillanat. Vizualitás fotó és film határán – Gyenge Zsolt előadása

A Capa Központ a Project Room termében rendezett kiállításaihoz Project Room+ címmel indított előadás-sorozatot 2017-ben. A meghívott előadókat arra kérjük, hogy az aktuális kiállítások témáihoz, teoretikus felvetéseihez lazábban-szorosabban kapcsolódva, a saját kutatásaikról, diszciplínájukról tartsanak egy-egy, a fotográfusok számára is inspiráló és a praxisukba építhető előadást.

Fotó: Capa Központ

Project Room+

Bemozdul a tér, megdermed a pillanat. Vizualitás fotó és film határán
Gyenge Zsolt előadása

Mit tesz térrel és idővel, képpel és ábrázolt valósággal a fotóba merevedés, illetve a filmvásznon megindulás? Létezik-e fotografikus film vagy filmszerű fotó? Nagy András operatőr kiállítása kapcsán fotó és film rokon, ám közelsége ellenére mégis oly távoli médiumának határvidékére vetünk néhány kérdő, fenomenológiai ihletettségű pillantást.

Gyenge Zsolt PhD a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Filozófia és Kommunikációelmélet Intézeti Tanszékének oktatója. Filmkritikus, filmelmélettel és vizuális kommunikációval foglalkozó szakember, egyetemi adjunktus. Kutatási területei: fenomenológiai filmelmélet, experimentális film és videóművészet, a vizuális kommunikáció elmélete.

Helyszín: Capa Központ, Project Room
Időpont: 2019. április 15., hétfő,  17.30 óra
A programon való részvétel ingyenes.

A kiállításról bővebb információ:

Nagy András: Chrono