ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Elmarad! | BPR 2020

Elmarad! | BPR 2020

AZ ESEMÉNY ELMARAD! Az esetleges jövőbeni megrendezésről a későbbiekben döntünk.

***

A Capa Központ 2020. április 17. és 18. között újra meghirdeti a Budapest Portfolio Review-t!

A Capa Központ elkötelezett a magyar fotográfia lehetőségeinek fejlesztése iránt, és ezért fontosnak tartja, hogy minél több magyar fotográfus vegyen részt hazai és nemzetközi programokban. Ezzel a szándékkal rendezi meg 2020. április 17. és 18. között ötödik alkalommal a Budapest Portfolio Review (BPR) portfólió konzultációt.

A BPR célja, hogy a résztvevők neves hazai és külföldi szakemberekkel konzultáljanak képeikről, visszajelzéseket kapjanak és megmérettessenek.  A konzulensek a magyar és nemzetközi fotográfus szakma elismert képviselői (alkotóművészek, galeristák, művészettörténészek, rangos intézmények, ügynökségek, fesztiválok, szervezetek vezetői és munkatársai).

 

A konzultáció időpontja:

2020. április 17. péntek 10:00–17:00
2020. április 18. szombat 10:00–17:00 (összegzés és eredményhirdetés 19 órakor)

A konzultáció helyszíne:

Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, 1065 Budapest, Nagymező utca 8.,
Stúdió és Project Room

 

A Budapest Portfolio Review konzulensei:

Susan Bright kurátor, író
Enri Canaj fotográfus, MAGNUM Photos
Csizek Gabriella kurátor
Anna Danneman vezető kurátor, The Photographers’ Gallery
Don Tamás kurátor, MODEM – Modern és Kortárs Művészeti Központ
Brandei Estes osztályvezető, Sotheby’s Photography Art Department
Grászli Bernadett művészettörténész, kurátor
Claudia Küssel kurátor
Adam Mazur főszerkesztő, Blok Magazin, művészetkritikus, művészettörténész, kurátor
Opitz Tomas vezető, TOBE Gallery
Sopronyi Gyula fotográfus, a 24.hu fotó és videórovat vezetője
Olga Sviblova  igazgató, Multimedia Art Museum, filmrendező, kurátor

(A változtatás jogát fenntartjuk.)

 

A konzulensek által a legjobbnak ítélt fotográfusok kiemelt szakmai lehetőségekben részesülnek:

FŐDÍJ: a kiválasztott fotográfus önálló kiállítási lehetőséget kap a BPR évében rendezett Art Market Budapesten, a Capa Központ standján.

egy kiválasztott fotóriporter lehetőséget kap arra, hogy  a Capa Központ az új, 2020-ban induló nemzetközi rezidencia programjának keretében 2020. júliusában/augusztusában 3-4 hét időtartamra Moszkvába utazzon, és ott fotográfiai sorozatokat készítsen, megismerkedjen az orosz kortárs fotográfiai színtérrel, alkotókkal, kurátorokkal, intézményekkel. Az elkészült fotográfiák felkerülnek a Capa Központ és a Moszkvai Magyar Kulturális  Intézet honlapjára. A Capa Központ teljes egészében fedezi az utazás, valamint az 500 euró összegű ösztöndíj költségeit, a szállást a Moszkvai Magyar Kulturális Intézet biztosítja.

öt feltörekvő fotográfus lehetőséget kap arra, hogy a FUTURES nemzetközi fotográfiai projekt keretében, a résztvevő intézmények vezetői és kurátorai jelenlétében megrendezett nemzetközi csoportos bemutatkozáson egy később meghatározott európai fotó-eseményen részt vegyen. (A projektről, a jelentkezés feltételeiről a részleteket lásd ezen a linken: https://capacenter.hu/off-capa/europai-fotografiai-platform/.)

 

Jelentkezni a következő dokumentumok feltöltésével lehet:

-angol nyelvű szakmai önéletrajz (legfeljebb 1 oldal)
-angol nyelvű artist statement (legfeljebb 300 szó)
-8-10 képből álló válogatás 1 PDF file-ban (legfeljebb 5 MB)

(A FUTURES projektben és a moszkvai rezidenciaprogramban részt venni kívánó fotográfusoknak a részvételi szándékukat külön kell  jelezni  a konzultáció jelentkezési felületén a lent megadott linken.)

A Budapest Portfolio Review-ra megalapozott szakmai tudással rendelkező, aktív professzionális fotográfusok jelentkezését várjuk. A konzultáció nyelve magyar és angol, szükség esetén tolmácsot biztosítunk,  az igényt a jelentkezés Capa Központ által történő visszaigazolása után e-mailben kérjük jelezni.

Jelentkezés az alábbi linken: https://capacenter.hu/budapest-portfolo-review-2020-jelentkezes/

Jelentkezési határidő: 2020. március 30., vasárnap, 12:00 (dél)

Nevezési díj: 5000 Ft. A részvételi díj megfizetésének módjáról a jelentkezés lezárulta után, e-mailben küldünk felvilágosítást.

A beküldött részvételi dokumentumokat, anyagokat a jelentkezők számának függvényében a Capa Központ által felkért szakemberek előválogatják és ennek alapján áll össze a portfólió konzultáción résztvevők végleges névsora.

További információ: Lugosi Blanka, blanka.lugosi@capacenter.hu