ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ BWS fotó- és videópályázat – eredményhirdetés

BWS fotó- és videópályázat – eredményhirdetés

A VÍZ ÖSSZEKÖT CÍMMEL meghirdetett NEMZETKÖZI FOTÓ- ÉS VIDEÓPÁLYÁZAT SIKERESEN ZÁRULT LE

A víz nem csak az élethez szükséges egyik nélkülözhetetlen erőforrás, de a mindenkori művészetek egyik leguniverzálisabb témája is. Ez az alapelem civilizációk sorsát határozta meg a történelem során, és hétköznapjaink manapság is elképzelhetetlenek nélküle. Talán lehetetlen lenne felsorolni mindazokat a formákat, amelyekben napról napra jelen van életünkben.

A  közelgő Budapest Víz Világtalálkozó 2016 kapcsán a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ a víznek ezt a sokszínűségét kínálta ihletként bárki számára, aki kész   megosztani fotó- vagy videóalkotásait a nagyközönséggel.

A „Víz összeköt” című pályázatot a  Capa  Központ hirdette meg a Budapest Víz Világtalálkozó 2016 kapcsán együttműködve a Külgazdasági és Külügyminisztériummal, továbbá az Emberi Erőforrások Minisztériumával hazai és külföldi nevezők számára.  A pályázaton két kategóriában – fotók és videófilmek – lehetett  pályázni 2000 után készített, minimum 3, maximum 6 képből álló sorozattal vagy maximum 90 másodperces videófilmmel.

A PÁLYÁZAT EREDMÉNYE

A pályázat lezárultáig 1094 pályázat  érkezett, ebből 740 érvényes.  Az érdeklődés nagyságát mutatja, hogy egy hónapon keresztül – statisztikailag –  óránként töltötték föl a fotográfusok a világ 40 országából a pályaműveiket a pályázati felületre.

KATEGÓRIÁK:
701 fotó kategóriában benyújtott pályamű (min. 3 – max. 6 kép/pályamű)
39 videó kategóriában benyújtott pályamű (1 db max. 90 sec videó)

FOTÓ KATEGÓRIA RÉSZLETEZÉSE:
összesen: 3138 db kép
megbontva: 252 darab 6 képes, 89 darab 5 képes, 101 darab 4 képes és 259 darab 3 képes.

FÖLDRAJZI ELOSZLÁS:
Magyarországgal együtt összesen 40 országból érkeztek nevezések.
Magyarország tekintetében az összes régióból, nemzetközi szinten pedig az alábbi országból:

Algéria, Amerika Egyesült Államok, Anglia, Argentína, Ausztrália, Azerbajdzsán, Belgium, Brazília, Brüsszel, Chile, Csehország, Egyiptom, Fehéroroszország, Fülöp-szigetek, Görögország, Hollandia, Horvátország, India, Indonézia, Irán, Írország, Kanada, Kanada, Kirgizisztán, Lengyelország, Litvánia, Marokkó, Monaco, Németország, Nepál, Oroszország, Portugália, Románia, Spanyolország, Szerbia, Szlovákia, Új-Zéland, Ukrajna, Vietnam

A beérkezett alkotásokat Csizek Gabriella, a Mai Manó Ház művészeti főmunkatársa, Horváth Viktor rendező, Lonkai Gabriella, az EMMI politikai tanácsadója, Kovalovszky Dániel fotográfus, valamint Szalontai Ábel a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem DLA munkatársa, a Média Intézet igazgatója a napokban bírálja el.

A legjobb alkotások értékes nyereményekben részesülnek, az egyes kategóriák első tíz helyezettjei pedig ősszel a Mai Manó Házban rendezett kiállításon mutatkoznak be a közönség előtt.

A pályázat eredményhirdetése

Október 15-én, szombaton, a Capa Központ   díjátadóján kiderül, hogy kik lettek a Budapest Víz Világtalálkozó 2016 – A víz összeköt című pályázat díjazottjai

A fotó- és videópályázat díjátadója vizuális és zenei show is, amelyen a pályázat összes fotóját megmutatjuk a nagyméretű kivetítőkön.

Helyszín: Capa Központ, rendezvényterem
1065 Budapest, Nagymező utca 8.

Díjátadó:  2016. október 15. 19 óra
Koncert: 2016. október 15. 20 óra
Fellép: Ivan and the Parazol

Az Ivan & The Parazol egy 2010-ben alakult budapesti beat, rock zenekar. A ’60-as évekből erősen merítő és elképesztő lazasággal prezentált zenéjük eddig mind a rajongók, mind a kritikusok fejét elcsavarta. Három nagylemezük jelent meg, az első („Mama don’t You Recognize Ivan & The Parazol?” 2012) lemezükön található „Take my hand” című daluk jelentette a zenekar berobbanását, a dal hónapokig szerepelt az MR2 Petőfi Rádió toplistáján. Második lemezükről („Mode Bizarre” 2014) pedig a „Together” lett a 2014-es Sziget fesztivál himnusza. A zenekar megjárta többször az amerikai SXSW fesztivált, játszott az Egyesült Királyságban valamit Hollandiában is. Eddigi pályájuk fontos pontja, hogy játszhattak a legendás Deep Purple előtt, valamint az Illés zenekar Beatünnep koncertsorozatának is részt vevői voltak. Harmadik nagylemezüket „The All Right Nows” címmel egy dupla teltházas koncerttel mutatták be az A38 hajón 2015 decemberében.

iatp_presspic_2_300dpi

www.ivanandtheparazol.com

Az esemény a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál támogatásával valósul meg.

cafe_logo_hun_JO