ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ CAPA VISA – Tim Clark, editor, curator

CAPA VISA – Tim Clark, editor, curator

CAPA VISA – Visual Insights and Stories from Abroad

A Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ CAPA VISA című programsorozatának keretében a szakmai vagy akár magáncélból Budapestre látogató külföldi szakemberek mutatkoznak be. A kortárs fotográfia meghatározó nemzetközi szereplői egy-egy alkalommal nyilvános előadások formájában ismertetik tevékenységüket, kutatási területüket, saját színterüket a Capa Központban. A rendezvénysorozat célja, hogy lehetőséget teremtsen a tudáscserére a nemzetközi fotós szcénában aktív alkotók, fotográfusok, intézményvezetők, kurátorok, független szakemberek, szakírók, szerkesztők és a magyar szakemberek között. A CAPA VISA programok angol nyelven zajlanak.

Csatlakozzon Tim Clarkhoz, aki az 1000 Words című kiadvány fejlődéséről, valamint számos más kiállítási és könyvprojektben végzett kurátori munkájáról tart előadást.

Dátum: 2022. november 5., szombat, 17.30–19.00 óra
Helyszín: Capa Központ
Az eseményen való részvétel ingyenes.
A program angol nyelvű.

Tim Clark az 1000 Words főszerkesztője és a reggio emiliai Fotografia Europea művészeti igazgatója Walter Guadagninival és Luce Lebarttal együtt. Emellett a Photo London 2022 és 2023 Discovery szekciójának kurátori tanácsadója. Korábban számos projektben vett részt, többek között a Masculinities: Liberation through Photography (2020-22) című kiállításban a londoni Barbican Centre-ben, amely eljutott a berlini Gropius-Bau múzeumba, a Les Rencontres d’Arles fesztiválra és az antwerpeni FOMU fotómúzeumba is.