ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ CAPA105 – születésnapi programok

CAPA105 – születésnapi programok

2018. október 22-én, hétfőn, Robert Capa születésének 105. évfordulója alkalmából az Erzsébet téri installációnál különleges programokkal, a Capa Központban pedig ingyenes belépési lehetőséggel várjuk kedves látogatóinkat!

Programok az Erzsébet téri CAPA105 konténernél

Pillanatképek Robert Capa életéből – Szabó Kimmel Tamás színész előadásában

Mivel töltötte legszívesebben szabad óráit Robert Capa? Milyen bohém és veszélyes kalandokba keveredett a második világháború alatt? Milyen előnyökkel járt és milyen problémákat okozott magyar származása? Hogyan írt a fényképezésről, amikor éppen elege volt belőle? Ha mindezt és még néhány más érdekességet meg szeretnél tudni a világhírű fotográfusról izgalmas történetek keretében, gyere el az Erzsébet térre 2018. október 22-én, ahol Szabó Kimmel Tamás színész ad elő szövegrészleteket a Capa által és a róla írt könyvekből.

Időpont: 2018. október 22., 14, 16, 18 óra


Fotó: Erdélyi Gábor | Barcelona | 2016 | Forrás: Szabó Kimmel Tamás Facebook-oldala

 

Fotómata – Készíts képet és vidd haza!

Belefekszik a fürdővízbe, és addig olvas, amíg el nem álmosodik, s ekkor mindjárt el is alszik” – írta John Steinbeck Capáról közös utazásuk után.  A fotográfus monográfusa, Richard Whelan is említi, hogy Capa legendás volt arról a szokásáról, hogy órákat tölt a fürdőkádban, miközben olvas (vagy éppen alszik). Feküdj bele te is a kádba és olvass, akárcsak Capa, majd vidd haza az erről készült képet!

Időpont: 2018. október 22., 11–20 óra között

Az Erzsébet téri programokon való részvétel ingyenes.

CAPA105

 

Ingyenes belépés a Capa Központba!

Capa születésének 105. évfordulója alkalmából 2018. október 22-én, hétfőn, 11 és 19 óra között egész nap ingyenes a belépés a Capa Központ összes kiállítására!
Aktuális kiállításainkat itt találod: https://capacenter.hu/kiallitasok/