ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Családi nap

Családi nap

SÉTÁLD ÁT A FOTOGRÁFIA TÖRTÉNETÉT! – a Capa Központ és az idén 120 éves Mai Manó Ház közös programja május 11-én, vasárnap.

11:00 Családi tárlatvezetés Lackfi János író, költő, műfordítóval és gyermekeivel (Capa Központ)

13.00 CAPTURE angol nyelvű interaktív tárlatvezetés felnőtteknek és gyerekeknek (Capa Központ)

11:00 – 14:00 Archaikus fotográfiai workshop Vékás Magdolna, Balogh Rudolf-díjas fotóművész vezetésével (Mai Manó Ház)
A foglalkozás résztvevői betekintést nyerhetnek a régi fotókészítési eljárásokba, megismerkedhetnek a fotótechnika történetével, és a gyakorlatban is kipróbálhatják az argentotípia és a cianotípia készítését.
Ajánlott korosztály: 6 éves kortól
A programon való részvétel regisztrációhoz kötött! Regisztrálni az info@capacenter.hu címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: archaikus workshop.

14:00 Tárlatvezetés gyerekeknek és felnőtteknek Csizek Gabriella kurátorral Marc Riboud Keleti utazás című kiállításán (Mai Manó Ház)

15:00-18:00 LÉPJ A KÉPBE! – kép- és könyvalkotó foglalkozás Hársvölgyi Virág vezetésével (Mai Manó Ház)
A program során Marc Riboud Keleti utazás című kiállításához kapcsolódva újraszínezzük a fekete-fehérben megjelenített világot és egzotikus tájak felfedezésére indulunk, melyhez útikönyvre is szükség lesz. A képalkotó foglalkozás alatt különleges könyvet készítünk, mely segít elmélyedni Riboud fotográfiáinak világában, miközben magunk is képzeletbeli utazásra indulunk.

15:00 – 18:00 Digitális fotográfiai workshop Gyulai Bence Márton – Fotó Betyár, a Magyar Tudományos Akadémia nagydíjas fotográfusa vezetésével  (Capa Központ)
A workshop résztvevői megismerkedhetnek a különlegesebb képek készítéséhez szükséges alapvető fotográfiai fogásokkal és lehetőségekkel néhány egyszerű gyakorlati feladat keretében. Ezt követően megtudhatják, hogy egy utazás alkalmával vagy családi képek készítésekor mire kell figyelni, hogy a jövőben érdekes és szép sorozatokat alkothassanak.
Ajánlott korosztály: 12 éves kortól
A programon való részvétel regisztrációhoz kötött! Regisztrálni az info@capacenter.hu címen lehet, a tárgy rovatba kérjük beírni: digitális workshop. Kérjük, a foglalkozásra digitális fényképezőgépet hozzatok magatokkal!

Egész napos program a Jambóza bábcirkusszal, valamint kézműves foglalkozások a Pupili játékok készítőjével.

A közösségi foglalkozások 11:00 – 19:00 között folyamatosan zajlanak, csatlakozz a nap folyamán bármikor!

JEGYINFORMÁCIÓ:
A programokon való részvétel a Capa Központban vagy a Mai Manó Házban aznap megváltott belépőjegy megváltásával lehetséges:
Felnőttjegy: 1500 Ft
Diák- és nyugdíjasjegy (érvényes igazolvánnyal): 800 Ft
Családi jegy: 3000 Ft
(két felnőtt és legalább két, 18 év alatti gyermek részére)