ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Csillagöböl – Beavató tárlatvezetés Szalontai Ábellel

Csillagöböl – Beavató tárlatvezetés Szalontai Ábellel

2021. július 20-án, kedden, 17 órától a Csillagöböl című kiállításon beavató tárlatvezetést tart Szalontai Ábel fotográfus és Gellér Judit kurátor.

Fotó: Capa Központ

„A tenger közelében a horizontot vizsgálva, a kikötők zsúfolt vagy éppen elhagyott világában mindig azt tapasztalom, hogy ott minden a múltról szól. A jelen a megismételt múlt örök körforgása.  Az emlékek itt nagyobb jelentőséget kapnak, a múlt fontosabb, mint a jövendő. A szigeteken pedig még inkább érzem az elfogadás – befogadás jelenlétét, talán azért, mert az ott élők emlékezetében benne van, hogy ők is jöttek valahonnan. A tengerparti menedékek, kikötők, a lelkek pihenőhelye, ami ott lassabban öregszik, mint a test.” (Szalontai Ábel fotográfus)

„Szalontai Ábel fényképei a víz végtelen vizuális bibliotékájának csupán egy szegletét mutathatják meg. Fényképei csendessége által keletkezik feszültség: a megannyi szimbólum, a horizont végtelensége, a kikötői élet apró mozzanatai teszik láthatóvá e láthatatlan történeteket.” (Gellér Judit kurátor)

Időpont: 2021. július 20., kedd, 18 óra
Helyszín: Capa Központ – Project Room
Az eseményen való részvétel ingyenes.

Szalontai Ábel: Csillagöböl