ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ „Csillagöbölben megpihenni” – záró tárlatvezetés Szalontai Ábellel és Kudász Gábor Arionnal

„Csillagöbölben megpihenni” – záró tárlatvezetés Szalontai Ábellel és Kudász Gábor Arionnal

2021. augusztus 7-én, szombaton, 17 órától Szalontai Ábel és Kudász Gábor Arion fotográfus tart záró tárlatvezetést a Csillagöböl című kiállításon.

„A tenger közelében a horizontot vizsgálva, a kikötők zsúfolt vagy éppen elhagyott világában mindig azt tapasztalom, hogy ott minden a múltról szól. A jelen a megismételt múlt örök körforgása.  Az emlékek itt nagyobb jelentőséget kapnak, a múlt fontosabb, mint a jövendő. A szigeteken pedig még inkább érzem az elfogadás – befogadás jelenlétét, talán azért, mert az ott élők emlékezetében benne van, hogy ők is jöttek valahonnan. A tengerparti menedékek, kikötők, a lelkek pihenőhelye, ami ott lassabban öregszik, mint a test.” (Szalontai Ábel fotográfus)

„Szalontai Ábel fényképei a víz végtelen vizuális bibliotékájának csupán egy szegletét mutathatják meg. Fényképei csendessége által keletkezik feszültség: a megannyi szimbólum, a horizont végtelensége, a kikötői élet apró mozzanatai teszik láthatóvá e láthatatlan történeteket.” (Gellér Judit kurátor)

Időpont: 2021. augusztus 7., szombat, 17 óra
Helyszín: Capa Központ – Project Room
Az eseményen való részvétel ingyenes.

Szalontai Ábel: Csillagöböl