ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Előadás és eredményhirdetés

Előadás és eredményhirdetés

Február 9-én, hétfőn 18 órától nyilvános előadásokkal és eredményhirdetéssel zárul a Capa Központ által meghirdetett „Utópia vagy disztópia?” pályázat.

A Capa Központ 2014 decemberében hirdette meg a Kép és képtelenség című kiállításhoz kapcsolódó pályázatát, amelyre a 18-35 év közötti felsőoktatási hallgatók és friss diplomások olyan esszéit vagy vizuális megoldásait vártuk, amelyek az utópia és/vagy disztópia témáját járták körül.

A beérkezett művek közül a háromtagú zsűri – Gellér Judit független kurátor, Horányi Attila művészettörténész, esztéta és Pfisztner Gábor esztéta – választotta ki azt a legjobb nyolc munkát, amelyek alkotói részt vesznek egy kétnapos, intenzív workshopon a Capa Központban. Február 7-8. között Mélyi József művészettörténésszel, Sipos Melinda designerrel, kulturális mediátorral és Illés Györgyi színésznővel készülhetnek fel a jelentkezők pályaműveik hatékony prezentálására.

A workshopon való részvételre Halász Szabó Linda, Hutanu Emil, Köllő Ildikó, Mészáros Dóra, Nagy S. Márton, Rádi Péter, Spenik Viktor és Vincze-Bába Gabriella kapott lehetőséget.

A workshop a pályázatok nyilvános ismertetésével zárul 2015. február 9-én, hétfő este 18 órától a Capa Központ Stúdiójában. Ezt követően a zsűri – a workshopon nyújtott teljesítményt is figyelembe véve – eredményt hirdet az „Utópia vagy disztópia?” című pályázaton.

A program ingyenes.