ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Elvonatkoztatás fehér feketében – tárlatvezetés Pfisztner Gáborral

Elvonatkoztatás fehér feketében – tárlatvezetés Pfisztner Gáborral

2024. január 18-án, csütörtökön, 18:15-től az Elvonatkoztatás fehér feketében című kiállításban tart tárlatvezetést Pfisztner Gábor.

Fotó: Capa Központ

A fotográfia menedék lehet, különösen azokban az időkben amikor a valóság szabta keretek között nincs mivel azonosulni, vagy amivel lehet, az mérföldekre van a vágyottól és még az elfogadhatótól is nagyon messze. A fényképezés ilyenkor lehetőség a kilépésre ebből a külső meghatározottságból, és mint alkotófolyamat a szabadság megélésének lehetősége is. Teremtés.

Dr. Szász János élete nemcsak azért érdemes a figyelemre, mert teremtő erővé tudta változtatni mindazt, ami akadályként állt az útjában, hanem mert ezt következetesen végig is vitte, még ha ez akkor a hazai közegben nem is kapott igazi elismerést. Életműve pedig már abban az időszakban is figyelmet érdemelt volna. Merész kompozíciói Moholy-Nagy László képeit idézik, letisztult tárgyiassága többek között Koncz Csaba munkáit, építészeti fotói Lucien Hervé képeit juttathatják eszünkbe. Hóval borított tájban készített felvételei pedig az olasz Giacomelli és a cseh Koudelka fotográfiáinak társai.

Csizek Gabriella
kurátor

Időpont: 2024. január 18., csütörtök, 18:15Helyszín: Capa Központ – 8F Galéria
Az eseményen a részvétel ingyenes.