ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Eredményhirdetés a 38. Magyar Sajtófotó Pályázaton

Eredményhirdetés a 38. Magyar Sajtófotó Pályázaton

A MÚOSZ Fotóriporterek Szakosztálya 2020. január 27-én, hétfőn, 13.30-kor hirdeti ki a 38. Magyar Sajtófotó Pályázat eredményeit a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban.

A nemzetközi zsűri, amelynek tagjai közt az idén igazi hírességek vannak, a Capa Központban 2020. január 24–26. között – a díjazás utolsó szakaszát kivéve – nyilvános, illetve online közvetítés során bírálja el a beérkezett pályaműveket. Az eredmény – a MÚOSZ Nagydíja és az André Kertész-nagydíj győzteseinek kivételével –sajtótájékoztató keretében válik nyilvánossá.

A zsűri tagjai: Szlukovényi Tamás (elnök), a Toronto/London székhelyű Archive of Modern Conflict kurátora, a Reuters volt globális fotó főszerkesztője; Ron Haviv, Emmy-díjra jelölt fotóriporter, a New York-i székhelyű VII Photo Agency alapító tagja, dokumentarista fotográfus; Joao Silva, Portugál születésű, a Dél-afrikai Köztársaságban élő, háborús fotóriporter, a New York Times munkatársa; Daniela Mrazkova, cseh fotográfiai szakíró, újságíró, kurátor, többszöri zsűritagja a World Press Photo, illetve a Pictures of the Year pályázatoknak; Stiller Ákos fotóriporter, a New York Times, a National Geographic, a CNN, a Spiegel, a Stern és más világlapok tudósítója.

A díjak átadása, a nagydíjak nyilvánosságra hozatala 2020. április 16-án, a Magyar Sajtófotó Kiállítás ünnepélyes megnyitóján, a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központban lesz. Itt jelentik be a MÚOSZ Nagydíja és az André Kertész-nagydíj győzteseinek nevét is.