ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ EUFÓRIA? – Beavató tárlatvezetés – Kapitány, Kodolányi, Ravasz

EUFÓRIA? – Beavató tárlatvezetés – Kapitány, Kodolányi, Ravasz

2020. január 21-én, kedden, 18 órától az EUFÓRIA? kiállításhoz kapcsolódva beavató tárlatvezetés lesz három, a kiállításban szereplő alkotóval, Kapitány Évával, Kodolányi Sebestyénnel és Ravasz Andrással. A vezetés során a fotósokat Mucsi Emese, az EUFÓRIA? kiállítás kurátora kérdezi a kiállított munkájukról, a rendszerváltás időszakáról, az elmesélhető tapasztalatokról.

© Kapitány Éva

Időpont: 2020. január 21., kedd, 18 óra
Helyszín: Capa Központ
Az eseményen való részvétel ingyenes.

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a Capa Központ 19 órakor zár – amennyiben az EUFÓRIA? kiállítást egyénileg szeretnék megtekinteni, azt az esemény előtt tudják megtenni.

„Az EUFÓRIA? kiállításon olyan emblematikus képek, fotósorozatok, dokumentumok, videómunkák szerepelnek, amelyek egyenként is alkalmasak arra, hogy mint esettanulmányok megjelenítsék, mi történt a rendszerváltás idején – magukba sűrítik azokat a képzeteket, amelyek ehhez a turbulens, várakozásokkal teli időszakhoz társulnak. Legyen szó a ’89-es nagy eseményekről vagy négy fal közt zajló magánügyekről – a bemutatott alkotásokat, projekteket, műegyütteseket egy-egy személyes történet kíséri, amelyeket a rendszerváltás időszakában már aktív gondolkodók, képalkotók meséltek el saját perspektívájukból a kiállított anyagok kapcsán. A kiállítás szerkezetileg úgy áll össze, mint egy képekből és a hozzájuk kapcsolódó kommentárokból álló rendszerváltás-antológia, egy rendhagyó képes történelmi olvasókönyv, amelyben ezek az emblematikus művek és szubjektív értelmezéseik parallel olvashatók. Az egymás mellett bemutatott történetek az egyetlen nagy történelmi elbeszéléssel szemben a párhuzamos változatok, az egyéni elbeszélések fontosságát hangsúlyozzák, összhangban a történetírás posztmodern megközelítésével.” (Mucsi Emese kurátor)

EUFÓRIA?