ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ FANKAPANKA WORKSHOP – Emese Tóthová: Játékidő című kiállításán

FANKAPANKA WORKSHOP – Emese Tóthová: Játékidő című kiállításán

A felelősségteljes és felnőtt élettel nehéz összeegyeztetni az olyan cselekvéseket, amelyeket csak önmagukért vagy önmagunkért végzünk. Sokunkban ismerősen cseng a belső hang: ha valaminek nincs haszna, akkor is megéri csinálni?

Emese Tóthová legújabb sorozata a felnőttkori játékosságot vizsgálja, és annak a helyzetnek a fontosságára hívja fel a figyelmet, amely megengedi, hogy tét nélkül játsszunk, kísérletezzünk, kizökkenve a hétköznapi cselekvésekből. A játék ugyanis egy mentális állapot, nem csak a célja és a kézzelfogható hasznossága a lényeg, hanem a ránk gyakorolt hatása is.

Szaszák Fanni, a fankapanka márka és kreatív klub alapítója pedig éppen arra ösztönöz bennünket az alkotásai, írásai és workshopjai által, hogy adjunk helyet a játékosságnak, a gyermeki rácsodálkozásnak, hiszen ezek szerves részei a kreativitás kibontakoztatásának. A kísérletezés, a játék, a szokatlan tevékenységek mind segítenek abban, hogy olyan tudatállapotba kerüljünk, amikor az alkotás és a kreativitás elkerülhetetlen – természetes része ennek az állapotnak. 

A JÁTÉKIDŐ – A négy fal között kiállítás finisszázsaként Szaszák Fanni játszani hívja az érdeklődőket Emese Tóthová képei közé. A kb. 2 órás workshopon különféle játékokkal visszahozzuk gyermekkorunk felhőtlen, kísérletező, kíváncsi pillanatait – felnőttként pedig megfigyeljük, hogy milyen élmény teret adni a játékos részünknek. 

A workshopra a nyitottságon kívül semmit nem kell hozni.

Időpont: 2024. május 30. 15.00
Helyszín: Capa Központ, 1. emelet Project Room, Nagymező utca 8., Budapest 1065
A workshop ingyenes, viszont a férőhelyek száma korlátozott, így az esemény regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a studio@ffs.hu e-mail címen tudtok.