ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Fotómappa EXTRA – Szakmai konzultáció a Capa Központban

Fotómappa EXTRA – Szakmai konzultáció a Capa Központban

Te is szoktál fotózni? Szívesen meg is mutatnád a képeidet egy szakmabelinek? Gyere el hozzánk a Capa Központba és beszélgess egy nemzetközileg ismert vizuális művésszel.
Időpont: 2024. május 9., csütörtök, 15:00 óra
Felkért konzulens: Emeric Lhuisset, vizuális művész

A konzultáció nyelve angol és francia. Emeric Lhuisset, aki A háború színháza című egyéni kiállítása kapcsán érkezik Budapestre a TOBE Galéria meghívására.

Fotó: Emeric Lhuisset – Önarckép

Emeric Lhuisset (1983) a művészeti (Ecole des Beaux-Arts de Paris) és a geopolitikai (University Panthéon-Sorbonne / Ecole NormaleSuperieure dUlm – Center for geostrategy) diploma megszerzése után jelenleg az Institut ACTE of Panthéon-Sorbonne University kutatója. Műveit számos kiállításon mutatták r be: Tate Modern (UK), Museum Folkwang (DE), Institut du Monde Arabe (FR), Stedelijk Museum (NL), Rerncontrres dArles (FR), Sursock Museum (LB), Times Museum (CN), Centrre Poompidoou (FR)

jai: British Journal of Photography International Photography Award 2020, BMW Residency for photography 2018, Grand Prix Images Vevey – Leica Prize 2017. Jelölései: Prix Pictet 2018, PH Museum Grant 2018 (Honorable mention), Coal award 2016, Magnum Foundation Emergency Fund Awarrd 2015, Niépce Award 2015, Leica Oskar Barnack Award 2014, HSBC Award for Photography 2014.

Eddig megjelent könyvei: Maydan – Hundred portraits (2014), Last water war (2016), Ukraine – Hundred hidden faces (2022), L’autre rive (2017), Quand les nuages parleront (2019), Le bruit du silence (2020) és Percevoir – Emeric Lhuisset (2023).

Művei számos magángyűjteményben, valamint a Stedelijk Museum, a Musée NicéphoreNiepce, a Musée de lArmée – Invalides és a Centre National des Arrts Plastiques gyűjteményében is megtalálhatóak. Művészeti gyakorlata mellett a Sciences Po-n kortárs művészetet és geopolitikát tanít.

A portfólió konzultáción való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a biborka.szakacs@capacenter.hu e-mail-címre küldött üzenettel lehet. A levél tárgyaként kérjük beírni: Fotómappa.

A jelentkezések elfogadása a regisztrációk beérkezési sorrendjében történik, és erről értesítést küldünk. Egy beszélgetés legfeljebb 20 percig tart, téma, technika és formátum szempontjából nincs megkötés. Kérjük, ha mégsem tudsz eljönni, a konzultáció időpontja előtt legalább három nappal jelezd nekünk, hogy más léphessen a helyedre.

A résztvevők száma legfeljebb 8 fő.