ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Fotómappa – Szakmai konzultáció a Capa Központban

Fotómappa – Szakmai konzultáció a Capa Központban

A HELYEK MEGTELTEK!

Te is szoktál fotózni? Szívesen meg is mutatnád a képeidet egy szakmabelinek? Gyere el hozzánk a Capa Központba és beszélgess a fényképeidről az általunk felkért konzulenssel!

Időpont: 2020. november 11., szerda, 15 órától

Felkért konzulens: Szigethy Anna képzőművész

© Szigethy Anna

Szigethy Anna (1970) a Képzőművészeti Egyetemen végzett Festő szakon, majd Párizsban az Université Paris 8.-Saint Denis-n esztétika szakon, képzőművészeti fotográfia témában. Visszatérve a Képzőművészeti Egyetemre 2009-ben védte meg Épített táj, nem-hely és köztér a kortárs fotográfiában című doktori disszertációját. Általában fotóalapú munkákat készít, amelyeket videókkal, átalakított bútorokkal, a designban használt technikákkal alakít át vagy hétköznapokban használatos tárgyainkkal egészít ki. A térben elhelyezett művek a nézőt fizikailag is bevonják magába az alkotásba, és komplexebb élményt nyújthatnak.

Nem áll tőle távol képzőművészeti, gyakorlati tevékenysége mellett a kutatás vagy az írás, és kurátorként is dolgozik. Pályája elején a Műcsarnokban és az Ernst Múzeumban volt kurátorasszisztens, majd a Trafó Galériában dolgozott. 2018-ban a Fotóhónap egyik kiállításának kurátora volt (Nagyváros brand, Fuga), 2019 óta a Kaposvári Egyetem Rippl Galériájának vezetője, ahol több csoportos kiállítást rendezett meghívott művészekkel, illetve az egyetem művésztanárainak vagy hallgatóinak részvételével (15 év RIPPL, Rippl Galéria, Bauhaus Up!, Fuga). Több, mint 15 éven át dolgozott a francia-magyar Visart vizuális kommunikáció pedagógiai programjának felelőseként, a Magyary Zoltán Posztdoktori Ösztöndíj keretében tanított a Képzőművészeti Egyetemen, négy éve pedig a SZIE Kaposvári Campus Művészeti Karán többek között képzőművészeti fotográfiát, intermédiát, kiállításrendezést és kurátori ismereteket tanít.

Hosszabb ideig élt és dolgozott Franciaországban, főleg Párizsban, aztán Németországban, Berlinben. Tanult a rennes-i és a nizzai Képzőművészeti főiskolán és art-in-residence programok keretében több városban megfordult és dolgozott egy ideig, például Rómában, Bécsben, Haifán, Salzburgban, Caen-ben és Marseille-ben. Az utazások alatt folyamatosan készített „vizuális jegyzetekből” több kiállításanyagot készített (Journal intime – Napló, Lumen Galéria, valamint Magyar Kulturális Intézet, Pozsony, 2006, Stratégiák kiegyensúlyozásra, Stúdió Galéria, 2008).

 

A portfólió konzultáción való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a balazs.gaspar@capacenter.hu e-mail-címre küldött üzenettel lehet. A levél tárgyaként kérjük beírni: Fotómappa

A jelentkezések elfogadása a regisztrációk beérkezési sorrendjében történik, és erről értesítést küldünk. Egy beszélgetés legfeljebb 20 percig tart, téma, technika és formátum szempontjából nincs megkötés. Kérjük, ha mégsem tudsz eljönni, a konzultáció időpontja előtt legalább három nappal jelezd nekünk, hogy más léphessen a helyedre.

A résztvevők száma legfeljebb 8 fő.