ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Fotómappa – Szakmai konzultáció a Capa Központban

Fotómappa – Szakmai konzultáció a Capa Központban

Te is szoktál fotózni? Szívesen meg is mutatnád a képeidet egy szakmabelinek? Gyere el hozzánk a Capa Központba és beszélgess a fényképeidről az általunk felkért konzulenssel!

Időpont: 2022. február 23., szerda, 15 óra

Felkért konzulens: Mucsy Szilvia fotográfus, a Budapest FotóFesztivál igazgatója

© Mucsy Szilvia

Mucsy Szilvia fotográfus, a RANDOM kortárs fotográfiai szervezet elnöke, a Budapest FotóFesztivál alapítója és igazgatója. Fotográfiai pályafutását a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójában kezdte 1996-ban, melynek később egyik vezetője lett. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen diplomázott fotóművészként, majd az Athéni Képzőművészeti Főiskolára járt fotó szakra, ahol Manolis Mpampousis volt a professzora. 2003 óta tagja a belga Young Photographers United-nak. Fotográfiái a legismertebb budapesti galériák mellett egyéni és csoportos kiállításokon szerepelnek többek között Athénban, Amszterdamban, New Yorkban, Rómában, Pozsonyban, Brüsszelben, Barcelonában, Belgrádban, Chaves-ben, Greifswaldban, Tartuban és az Aix-en-Provence-i Vasarely múzeumban… Munkáit több fotóművészeti könyv mellett a Fotóművészet, az Új Művészet, a Fotó/Video magazinok, az athéni Fotografos, a PipaBooks, Madrid, a londoni Shots, Average Art és Wotisart magazinok, és a pozsonyi IMAGO és European Journal of Media, Art & Photography publikálta. 2007-ben a National Geographic Magyarország 3. helyezettje lett, 2 alkalommal nyerte el a Pécsi József fotóművészeti ösztöndíjat, több alkalommal az NKA alkotói ösztöndíját. 2017-ben a PhosAthens Streetphoto pályázat második helyezettje és közönségdíjasa lett. Fekete-fehér munkáiból 2008-ban, Mediterrano címmel fotóalbum jelent meg a Bohony Kiadó gondozásában, amelyben Görögország mellett Spanyol- és Olaszországban készült lírai dokumentarista képanyaga is látható.
https://www.lensculture.com/szilviamucsy

A portfólió konzultáción való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a biborka.szakacs@capacenter.hu e-mail-címre küldött üzenettel lehet. A levél tárgyaként kérjük beírni: Fotómappa.

A jelentkezések elfogadása a regisztrációk beérkezési sorrendjében történik, és erről értesítést küldünk. Egy beszélgetés legfeljebb 20 percig tart, téma, technika és formátum szempontjából nincs megkötés. Kérjük, ha mégsem tudsz eljönni, a konzultáció időpontja előtt legalább három nappal jelezd nekünk, hogy más léphessen a helyedre.

A résztvevők száma legfeljebb 8 fő.

A járványhelyzetre való tekintettel intézményünkben maszk viselése, kézfertőtlenítő használata és a megfelelő távolság betartása kötelező.