ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Fotómappa – Szakmai konzultáció a Capa Központban

Fotómappa – Szakmai konzultáció a Capa Központban

Te is szoktál fotózni? Szívesen meg is mutatnád a képeidet egy szakmabelinek? Gyere el hozzánk a Capa Központba és beszélgess a fényképeidről az általunk felkért konzulenssel!

Időpont: 2022. április 26., kedd, 15 óra

Felkért konzulens: Somosi Rita művészettörténész

© Somosi Rita

Somosi Rita művészettörténész, a Budapest FotóFesztivál alapítója és kurátora. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen tanult művészettörténetet és kulturális menedzsmentet, ahol 2005-ben diplomázott művészettörténészként. A Nagyházi Aukciósházban dolgozott 1998 és 2011 között, majd a Magyar Nemzeti Galériában gyakornokként. A Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumában a Kulturális és Nemzetközi Kapcsolatok Államtitkárságán dolgozott 2004–2005-ben. 2009-től szabadúszó kurátorként számos kiállítás fűződik a nevéhez. 2011–12-ben a Faur Zsófi Galéria művészeti vezetője, majd 2012-től napjainkig a VILTIN Galéria művészettörténésze. 2013–14-ben Kaplár F. Krisztinával a Budapest Park területén működő Bunker Galéria művészeti programját irányították. 2017-ben végzett az ELTE PPK múzeumpedagógus képzésén. 2010-től tagja a FISE-nek, 2012–15 között az FFS-nek, 2010 óta az International Council of Museums (ICOM)-nak. 2016-ban alapította a Budapest FotóFesztivált Mucsy Szilviával, aminek azóta is kurátora. Kurátori munkája mellett kortárs művészet és fotográfia területén publikál (Fotóművészet, Műértő, Új Művészet, Artmagazin, Octogon, Flash Art Hungary, artportal, stb). Több jótékonysági fotóárverést szervezett, pl. az ArtBázis Összművészeti Műhelyért és Telek Balázs szellemi örökségének továbbviteléért. Olyan kiállítások fűződnek a nevéhez, mint a Szarka Klárával kurált Mélyáramok (MODEM, Debrecen), vagy a Kiscelli Múzeumban megvalósult klasszikus műfajok kortárs jelenlétét vizsgáló Csöndesen, Távlatok, Testkép vagy Élet/kép.

 

A portfólió konzultáción való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a biborka.szakacs@capacenter.hu e-mail-címre küldött üzenettel lehet. A levél tárgyaként kérjük beírni: Fotómappa.

A jelentkezések elfogadása a regisztrációk beérkezési sorrendjében történik, és erről értesítést küldünk. Egy beszélgetés legfeljebb 20 percig tart, téma, technika és formátum szempontjából nincs megkötés. Kérjük, ha mégsem tudsz eljönni, a konzultáció időpontja előtt legalább három nappal jelezd nekünk, hogy más léphessen a helyedre.

A résztvevők száma legfeljebb 8 fő.