ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Fotómappa – Szakmai konzultáció a Capa Központban

Fotómappa – Szakmai konzultáció a Capa Központban

Az esemény megtelt!

Te is szoktál fotózni? Szívesen meg is mutatnád a képeidet egy szakmabelinek? Gyere el hozzánk a Capa Központba és beszélgess a fényképeidről az általunk felkért konzulenssel!

Időpont: 2023. február 22., 15 órától

Felkért konzulens: Tomas Opitz fotográfus, független kurátor, a TOBE Gallery vezetője és társalapítója.

Tomas Opitz 1971-ben született Caracasban, Venezuelában. Magyar szülők gyermeke. A művészet, illetve azon belül a fotográfia iránti érdeklődése már gyermekkorában megmutatkozott; édesapja kezdetben fotográfus volt, édesanyja a divat és a magyar néprajz területén tevékenykedett. 1996-ban építész diplomát szerzett a caracasi Universidad Central de Venezuela-n. Leo Reinfeld indította el a fotográfusi pályán, majd egyetemi évei alatt Ricardo Ferreira látásmódja volt meghatározó számára. Venezuelában számos magazinnak dolgozott, könyvillusztrációkat készített, több csoportos kiállításon vett részt. Mindeközben több caracasi egyetemen fotográfiát tanított. 2001-ben kurátorként mutatkozott be, megszervezte Caracasban A venezuelai-magyar fotográfia másfél évszázada című kiállítást. 2003-ban visszatért szülei hazájába. Itthon több magazinnak és ügynökségnek dolgozott. Számos pályázaton, csoportos, valamint egyéni kiállításon vett részt Magyarországon és külföldön egyaránt. Művei közgyűjteményekben: Magyar Fotográfiai Múzeum, Museo Etnográfico del Oriente de Asturias (Spanyolország). 

2013-ban kedvesével, Puskás Beával elhatározták, hogy elindítják közös projektjüket, a TOBE Galllery-t. A közel tíz éve működő kereskedelmi galéria fő profilja a kortárs fotográfia és a kollázsművészet. Ez idő alatt több mint hetven kiállítást rendeztek képviselt művészeiknek, illetve meghívott alkotóknak. Számos fontos nemzetközi vásáron és fesztiválon nagy sikerrel vettek részt. Nagyszabású kurátori munkáik: Fényképezte Zsigmond Vilmos (2015), Reismann Marian – Tekintetek (2018). 

Tomas Opitz, 2023 © Ritter Doron

A portfólió konzultáción való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a biborka.szakacs@capacenter.hu e-mail-címre küldött üzenettel lehet. A levél tárgyaként kérjük beírni: Fotómappa.

A jelentkezések elfogadása a regisztrációk beérkezési sorrendjében történik, és erről értesítést küldünk. Egy beszélgetés legfeljebb 20 percig tart, téma, technika és formátum szempontjából nincs megkötés. Kérjük, ha mégsem tudsz eljönni, a konzultáció időpontja előtt legalább három nappal jelezd nekünk, hogy más léphessen a helyedre.

A résztvevők száma legfeljebb 8 fő.