ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Fotómappa – Szakmai konzultáció a Capa Központban

Fotómappa – Szakmai konzultáció a Capa Központban

Te is szoktál fotózni? Szívesen meg is mutatnád a képeidet egy szakmabelinek? Gyere el hozzánk a Capa Központba és beszélgess a fényképeidről az általunk felkért konzulenssel!

Az esemény megtelt!

Időpont: 2023. március 22., 15 órától

Felkért konzulens: Zsikla Mónika művészettörténész és esztéta

2003 és 2009 között a PPKE Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán művészettörténetet és esztétikát tanult. 2015 és 2018 között az ELTE Bölcsészettudományi Kar Filozófiatudományi Doktori Iskolájának Esztétika Programjában folytatta tanulmányait, ahol jelenleg doktori disszertációján dolgozik. Doktori kutatásának címe: A monokróm festészet hagyománya – elmélet vagy gyakorlat? (témavezetője: Radnóti Sándor).

2007 és 2015 között a budapesti Kisterem Galériában dolgozott. Kállai Ernő-ösztöndíjasként 2013-tól Károlyi Zsigmond, 2016-tól Rákóczy Gizella életművét kutatta. 2007-től napjainkig rendszeresen publikál magyarországi folyóiratokban (Balkon, Műértő), valamint hazai és nemzetközi kiadványokban, e tevékenységével párhuzamosan az elmúlt évtizedben számos magyar kortárs képzőművészeti kiállítás kurátora és társkurátora volt. 2017 és 2020 között a Budapest Galéria kurátora, 2017-től a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem oktatója, 2020 óta a budapesti Q Contemporary kurátori igazgatója. 2022-ben ő volt a kurátora Keresztes Zsófia Az álmok után: merek dacolni a károkkal című kiállításának az 59. Velencei Képzőművészeti Biennálé magyar pavilonjában.

©Zana Krisztián

A portfólió konzultáción való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a biborka.szakacs@capacenter.hu e-mail-címre küldött üzenettel lehet. A levél tárgyaként kérjük beírni: Fotómappa.

A jelentkezések elfogadása a regisztrációk beérkezési sorrendjében történik, és erről értesítést küldünk. Egy beszélgetés legfeljebb 20 percig tart, téma, technika és formátum szempontjából nincs megkötés. Kérjük, ha mégsem tudsz eljönni, a konzultáció időpontja előtt legalább három nappal jelezd nekünk, hogy más léphessen a helyedre.

A résztvevők száma legfeljebb 8 fő.