ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Fotómappa – Szakmai konzultáció a Capa Központban

Fotómappa – Szakmai konzultáció a Capa Központban

Te is szoktál fotózni? Szívesen meg is mutatnád a képeidet egy szakmabelinek? Gyere el hozzánk a Capa Központba és beszélgess a fényképeidről az általunk felkért konzulenssel!

Időpont: 2018. október 30., 16 órától

Felkért konzulens: Kozma Zsolt művészeti szakíró, kurátor

Kozma Zsolt művészeti szakíró, kurátor Brüsszelben él, Brüsszelben és Budapesten dolgozik.

1999–2017  a Műértő alapító munkatársa
2006–2012  a Videospace Galéria társ-vezetője, kurátora
2007–2009 a Tranzitblog társalapítója és -szerkesztője
2016 óta az Inda Galéria művészeti vezetője
2017 óta a brüsszeli székhelyű Art of Care kiállítási és kulturális projektszervező szervezet alapító-vezetője.

Írások

Művészeti tárgyú írásai többek közt a Műértőben, a tranzitblogon, az exindexben, a HVG-ben, a HVG Online-on és számos más kiadványban, kötetekben, katalógusokban jelentek meg.

Fordítások

Esszék, tanulmányok, interjúk, kortárs művészet, művészetelmélet, film, szociológia témakörökben számos könyv, kiállítási katalógus (Műcsarnok, Ludwig Múzeum, Szépművészeti Múzeum, Műemlékek Állami Gondnoksága, Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Múzeum, Iparművészeti Múzeum és mások) illetve folyóirat (többek közt a Műértő, exindex, tranzit.hu) számára.

Interjúk művészekkel

Külföldiek (válogatás): Wim Delvoye, Luc Tuymans, Peter Greenaway, Laurie Anderson, Steina Vasulka, Katarina Sieverding, Ulrike Rosenbach, Peter Callas, Thomas Israel,  Ute Meta Bauer.

Magyarok (válogatás): Bak Imre, Benczúr Emese, Beöthy Balázs, Birkás Ákos, Csörgő Attila, Dobos Tamás, Eike, Előd Ágnes, Eperjesi Ágnes, Gerhes Gábor, Kicsiny Balázs, Komoróczky Tamás, Lovas Ilona, Nemes Csaba, Révész László László, Sugár János, Szépfalvi Ágnes, Szűcs Attila, Xantus János.

 

A portfólió konzultáción való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a balazs.gaspar@capacenter.hu e-mail-címre küldött üzenettel lehet. A levél tárgyaként kérjük beírni: Fotómappa

A jelentkezések elfogadása a regisztrációk beérkezési sorrendjében történik, és erről értesítést küldünk. Egy beszélgetés legfeljebb 15 percig tart, téma, technika és formátum szempontjából nincs megkötés. Kérjük, ha mégsem tudsz eljönni, a konzultáció időpontja előtt legalább három nappal jelezd nekünk, hogy más léphessen a helyedre.

A résztvevők száma legfeljebb 8 fő.