ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ MEGTELT! – Fotómappa – Szakmai konzultáció a Capa Központban december 13-án 15 órától

MEGTELT! – Fotómappa – Szakmai konzultáció a Capa Központban december 13-án 15 órától

Te is szoktál fotózni? Szívesen meg is mutatnád a képeidet egy szakmabelinek? Gyere el hozzánk a Capa Központba és beszélgess kurátor kollégánkkal!
Időpont: 2023. december 13., szerda, 15 óra
Felkért konzulens: Kopin Katalin művészettörténész, kurátor

2006-ban szerzett mesterszakos diplomát a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészettudományi Karának művészettörténet és kommunikáció szakán. CEEPUS ösztöndíjjal fél évet vendéghallgatóként töltött a Nagyszombati Tudományegyetemen, valamint a Kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetemen. 2005-től rendszeresen publikál művészeti lapokban, írásai megjelennek a Fotóművészetben, az Új Művészetben, az Artportalon, a Flash Artban, a Punkt.hu-n. 2010-2023 között a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum művészettörténésze és muzeológusa volt, 2022-től a PhotoLab nevű fotográfiai kiállítóhely művészeti vezetőjeként és kurátoraként tevékenykedett, jelenleg független kurátor. Több életműkiállítást és csoportos kiállítást jegyez kurátorként, katalógusok és monografikus munkák szerzője és szerkesztője. A kiállításokhoz kapcsolódóan riportfilmeket és interjúkat (Atelier sorozat) készít a kortárs művészet szereplőivel. Moderátorként rendszeresen részt vesz kerekasztalbeszélgetéseken,művészeti könyv- és filmbemutatókon. A Fotoklikk online társalgó egyik moderátora. Kiemelt kutatási területe a kortárs fotóművészet, érdeklődik a dokumentarista fotográfia új irányai, tendenciái iránt. Idén a Rencontres d’Arles fotófesztivál egyik felkért konzulense volt a Photo Folio Review-n.

Fotó: Bácsi Róbert László

A portfólió konzultáción való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a biborka.szakacs@capacenter.hu e-mail-címre küldött üzenettel lehet. A levél tárgyaként kérjük beírni: Fotómappa.

A jelentkezések elfogadása a regisztrációk beérkezési sorrendjében történik, és erről értesítést küldünk. Egy beszélgetés legfeljebb 20 percig tart, téma, technika és formátum szempontjából nincs megkötés. Kérjük, ha mégsem tudsz eljönni, a konzultáció időpontja előtt legalább három nappal jelezd nekünk, hogy más léphessen a helyedre.

A résztvevők száma legfeljebb 8 fő.