ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Fotómappa – Szakmai konzultáció a Sajtófotó pályázat előtt a Capa Központban január 17-én, szerdán, 15 órától

Fotómappa – Szakmai konzultáció a Sajtófotó pályázat előtt a Capa Központban január 17-én, szerdán, 15 órától

Január 24-ig lehet jelentkezni a Magyar Sajtófotó pályázatra. Szívesen megmutatnád előtte a képeidet egy szakmabelinek? Gyere el hozzánk a Capa Központba és beszélgess Fotóriporteri Életműdíjas kollégánkkal!
Időpont: 2024. január 17., szerda, 15 óra
Felkért konzulens: Fejér Gábor, fotográfus, fotóriporter

Fejér Gábor (sz. 1954) a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola fotó szakán érettségizett, majd a Magyar Távirati Irodához került fotóriporter gyakornoknak. Ezt követően elvégezte a Magyar Újságírók Országos Szövetsége újságíró iskolája fotóriporteri szakát. Alapító tagja volt a Fiatalok Fotóművészeti Stúdiójának, sikerrel szerepelt a hazai sajtófotó és fotóművészeti pályázatokon. Alapító tagja és két évig elnökségi tagja volt a Magyar Fotóriporterek Társaságának. Fényképei rendszeresen megjelennek egyéni kiállításokon és csoportos tárlatokon. 1978-ban a Népszavához került, ahol tizenegy évet töltött el fotóriporterként, majd rovatvezetőként. Képszerkesztő-fotóriporterként dolgozott a Világ és a Köztársaság című magazinoknál. 1994 és 2013 között a Népszabadság képszerkesztője, a lap megszűnése után szabadúszó volt. 2001-ben jelent meg a Gera Mihály által szerkesztett Fényképtár sorozatban az eddigi munkásságát bemutató kötet. Balogh Rudolf- és Munkácsi Márton-díjjal tüntették ki. 2022-ben megkapta a Fotóriporteri Életműdíjat.

Fotó: Fejér Gábor

A portfólió konzultáción való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a biborka.szakacs@capacenter.hu e-mail-címre küldött üzenettel lehet. A levél tárgyaként kérjük beírni: Fotómappa.

A jelentkezések elfogadása a regisztrációk beérkezési sorrendjében történik, és erről értesítést küldünk. Egy beszélgetés legfeljebb 20 percig tart, téma, technika és formátum szempontjából nincs megkötés. Kérjük, ha mégsem tudsz eljönni, a konzultáció időpontja előtt legalább három nappal jelezd nekünk, hogy más léphessen a helyedre.

A résztvevők száma legfeljebb 8 fő.