ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ MEGTELT – Fotómappa – Szakmai konzultáció a Capa Központban február 21-én, szerdán, 15 órától

MEGTELT – Fotómappa – Szakmai konzultáció a Capa Központban február 21-én, szerdán, 15 órától

Te is szoktál fotózni? Szívesen meg is mutatnád a képeidet egy szakmabelinek? Gyere el hozzánk a Capa Központba és beszélgess fotográfus, tanszékvezető kollégánkkal!
Időpont: 2024. február 21., szerda, 15 óra
Felkért konzulens: Pecsics Mária

Pecsics Mária (Budapest, 1973) a Képző- és Iparművészeti Szakközépiskola elvégzése után vizuális kommunikáció tervező művészeti és tanári diplomát, 2014-ben pedig DLA fokozatot szerzetem a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. 2006-tól oktatok egyetemi művészeti képzésekben. Jelenleg a MATE Rippl-Rónai Művészeti Intézetének Média tanszékét vezetem és az intézet oktatási és képzésfejlesztési igazgatóhelyettese vagyok. A RIPPL közösségben főként a fotográfia és a média design képzésekben vezetek saját kurzusokat és témavezetőként is segítek hallgatói egyéni projekteket legyen szó vizsgamunkáról vagy pályázatról.
A művészi pályám elejétől fogfa számos egyéni és csoportos magyarországi és nemzetközi tárlaton veszek részt. A műveim a dokumentarista fotográfia tanulságaiból kiinduló, a szubjektivitás irányába elmozduló, mégis tárgyilagos és távolságtartó megközelítésből írják le a való világot. Legfőbb témám az együttélés, az ember és a természetnek nevezett harmónia kölcsönhatásainak bemutatása, vizsgálata. Célom többek között, hogy ezek a művek rávilágítsanak e kapcsolat minőségére és hogy én is megértsem azokat a folyamatokat, amik ezt a kapcsolatot meghatározzák. Konceptualista munkáim szabad asszociációs teret kínálnak a szemlélőnek a filozófiai és esztétikai összefüggések feltárásában.

A portfólió konzultáción való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a biborka.szakacs@capacenter.hu e-mail-címre küldött üzenettel lehet. A levél tárgyaként kérjük beírni: Fotómappa.

A jelentkezések elfogadása a regisztrációk beérkezési sorrendjében történik, és erről értesítést küldünk. Egy beszélgetés legfeljebb 20 percig tart, téma, technika és formátum szempontjából nincs megkötés. Kérjük, ha mégsem tudsz eljönni, a konzultáció időpontja előtt legalább három nappal jelezd nekünk, hogy más léphessen a helyedre.

A résztvevők száma legfeljebb 8 fő.