ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Fotós és alanya: Bielik István + Zsanett

Fotós és alanya: Bielik István + Zsanett

2018. május 2-án, szerdán, 17.30 órától Bielik István fotográfus beszél az En femme Zsanett című sorozatának alanyával, Zsanett-tel. Moderátor: Bánkuti András

„Attila negyvenéves, rendszerető, precíz, tájékozott ember. Aktívan kiveszi a részét tízéves fia neveléséből, kedves, odafigyel másokra. Mérnökként dolgozik, adót fizet, a társadalom hasznos tagja. Olyan, mint bármelyik férfi a környezetünkben. Kivéve, hogy Attila transzvesztita. Több mint húsz éve időről időre női ruhába bújik, hogy parókában, igéző sminkben, speciális mellprotézissel és alakformálókkal, valamint magassarkúban juttassa kifejezésre másik énjét, Zsanettet. A huszonegyedik században még mindig a másság – legyen az szexuális orientációt, nemi identitást vagy fizikai állapotot érintő – számít a kirekesztés egyik legfőbb okának. Ennek pedig a tájékozatlanság az egyik legfőbb oka.” (Bielik István)

„Egy női karikatúrát könnyen össze lehet hozni traviként, a szisztematikusan felépített megjelenés viszont egyfajta védőpajzs – erre pedig nagy szükség van. Az emberek kritikusak a nőkkel, azzal szemben pedig, aki annak akar látszani, még inkább.” Fotó: Bielik István (részlet az En femme Zsanett című sorozatból)

 

Az eseményen való részvétel ingyenes.

A 36. Magyar Sajtófotó Kiállítás a Budapesti Tavaszi Fesztivállal közös program.