ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Golden Boundaries – Filmvetítés: Reményvasút (2015)

Golden Boundaries – Filmvetítés: Reményvasút (2015)

2018. március 3-án 17 órától a Golden Boundaries kiállításhoz kapcsolódva a Reményvasút című filmet vetítjük. A filmet Trencsényi Klára rendező vezeti fel.

Reményvasút (2015)

Trencsényi Klára dokumentumfilmjének főszereplői olyan kiskamaszok, akik szerint a legjobb dolog a világon a Hűvösvölgy és Széchenyi-hegy között zakatoló Gyermekvasúton szolgálni. A vasútmániás Gergő és a tizenegyedik kerületi ikerpár, Viktor és Kármen mind nehéz, hátrányos helyzetű kiskamaszok. Az ő sorsuk alakulásának követésével egy olyan világba nyerhetünk bepillantást, ahová amúgy nincs bejárásunk: 10–14 éves gyerekek osztják meg velünk örömeiket, gondjaikat, miközben a külső szemlélő csak a fegyelmezetten menetelő kis felnőttet látja bennük, aki vonatot meneszt, jegyet kezel, tiszteleg. Végigkövethetjük, ahogy ezek a gyerekek a felelősségteljes munka és a családi gondok, kamaszkori bájos bizonytalanságok és indulatok között valódi felnőtté érnek. A film arra keresi a választ, hogy a mai anyagi és érzelmi nehézségekkel küzdő kamaszok miért találnak menedéket ebben a múlt történelmét hordozó, ám hiánypótlóan szeretetteljes és biztonságot adó intézményben.

Rendező: Trencsényi Klára
Producer: Ugrin Julianna
HBO Europe Producer: Hanka Kastelicová, Závorszky Anna

Díjak:
Golden Dove – Next Masters Competition, DOK Leipzig 2015
ZagrebDOX – Special Mention 2016

A film hossza: 79 perc
A filmet magyar nyelven, angol felirattal vetítjük.

Az eseményen a kiállításra váltott belépőjeggyel lehet részt venni.

Kérjük, vegyék figyelembe, hogy a Capa Központ 19 órakor zár – amennyiben a Golden Boundaries kiállítást egyénileg szeretnék megtekinteni, az esemény előtt tudják megtenni.