ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Gróf Széchenyi Zsigmond vadász-író fényképei – záró tárlatvezetés és filmvetítés

Gróf Széchenyi Zsigmond vadász-író fényképei – záró tárlatvezetés és filmvetítés

2022. január 23-án, vasárnap, 15 órától a január 30-án záró Gróf Széchenyi Zsigmond vadász-író fényképei című kiállításunk zárásához kapcsolódóan két programra várjuk látogatóinkat: 15 órától Bojár Iván András művészettörténész tart a kiállításban tárlatvezetést, akinek a családja fél évszázadig élt a Széchenyi család Úri utcai házában. 16.30-tól pedig a Vadonvilág – Gróf Széchenyi Zsigmond nyomában című dokumentumfilmet vetítjük.

© Capa Központ

Vadonvilág

1964 januárjában Széchenyi Zsigmond és felesége a magyar kormány megbízásából trófeagyűjtő expedíción vesz részt Kenyában, hogy kiegészítse az 1956-os forradalom idején megsemmisült múzeumi állattár anyagát. Utolsó útinaplójában (Denaturált Afrika) a 30 évvel korábbi kelet-afrikai utazása óta bekövetkezett és az aktuális úton tapasztalt óriási változásokat kritizálja és elemzi ki, megrázó módon eleveníti meg az évtizedek alatt teljesen átalakult kontinenst, az eltűnő vadállományt, a civilizáció térhódítását… A Vadonvilág nemcsak a Kilimandzsáró vidékére kalauzol el, hanem mozaikszerűen feleleveníti a legendás vadász-író-nemesember életének legjelentősebb, olykor a szó legszorosabb értelmében vett sorsdöntő epizódjait az állati és emberi természet útvesztőjében.

Hossz: 1 óra 36 perc

Vezető producer: Vida József | Pruducer: Lajos Tamás | Rendező: Lerner János | Dramaturg: Bak Zsuzsanna | Operatőr-vágó: Tóth Zsolt Marcell

vadonvilagfilm.hu

Időpont: 2022. január 23., vasárnap, 15 óra (tárlatvezetés kezdete) és 16.30 óra (filmvetítés kezdete)
Helyszín: Capa Központ
A filmvetésen és a tárlatvezetésen együttesen vagy különállóan egyaránt 1000 Ft-os, kedvezményes belépőjeggyel lehet részt venni. A belépőjegy ára magában foglalja a kiállítás aznapi megtekintését is. A belépőjegyek árusítása fél órával a tárlatvezetés, illetve a film vetítése előtt kezdődik.
A Capa Központ teljes területén kötelező a maszk viselése. Javasoljuk a kézfertőtlenítő használatát, továbbá kérjük, hogy tartsák a megfelelő szociális távolságot.

 

A kiállítás 2022. január 30-ig látható!

Gróf Széchenyi Zsigmond vadász-író fényképei