ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ GYÓGYÍR – Beavató tárlatvezetés

GYÓGYÍR – Beavató tárlatvezetés

2021. július 21-én, szerdán, 17 órától Szatmári Gergely fotográfussal Gellér Judit, a GYÓGYÍR kiállítás kurátora tart tárlatvezetést.

Szatmári Gergely: részlet a Hamburg című sorozatból, 2008–2018, giclée print, 50×70 cm © Szatmári Gergely

Időpont: 2021. július 21., szerda, 17 óra
Helyszín: Capa Központ
Az eseményen jeggyel (500 Ft) lehet részt venni.

„A huszonegyedik században az emberek lelki válságba kerülése globálisan érzékelhető problémává vált. Milyen apró lépések segíthetnek az egyéneknek a mentális egészség megőrzésében és melyek az elképzelhető megoldások a kisebb-nagyobb közösségek, illetve a társadalom számára a krízis, a szorongás, a kiégés problémáiból való gyógyuláshoz? Röviden megfogalmazva a kérdést: hogyan legyünk jól? És milyen szerepe lehet mindebben a fotónak?
2019 decemberében nyolc alkotót kértem fel arra, hogy válaszokat keressünk és új, elsősorban a fotográfia médiumával létrehozott alkotásokon keresztül vizsgáljuk és mutassuk be a gyógyírt jelentő utakat, lehetőségeket napjainkban. A felkérést követően pár héttel egy világjárvány tette még inkább aktuálissá kérdéseinket és a lehetséges megoldási módokat. A Gyógyír című kiállítás a válságból való kiutak egyéni és társadalmi lehetőségeivel, a gyógyulás témakörével foglalkozik.” (Gellér Judit kurátor)

GYÓGYÍR