ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ GYÓGYÍR – Beavató tárlatvezetés

GYÓGYÍR – Beavató tárlatvezetés

2021. június 15-én, kedden, 17 órától Bartha Máté és Fátyol Viola fotográfusokkal Gellér Judit, a GYÓGYÍR kiállítás kurátora tart tárlatvezetést.

Bal oldalon: Fátyol Viola: részlet a 204 című sorozatból, 2019–2020, inkjet print, 15×20 cm © Fátyol Viola | Jobb oldalon: Bartha Máté: részlet a Vasárnap című sorozatból, 2020, giclée print, 70×70 cm © Bartha Máté

Időpont: 2021. június 15., kedd, 17 óra
Helyszín: Capa Központ
Az esemény a jelenlegi járványügyi rendelkezéseknek megfelelően jegy (500 Ft) megvásárlásához, illetve védettségi igazolvány vagy EESZT alkalmazás bemutatásához kötött. Továbbra is javasoljuk a kézfertőtlenítő használatát és a maszk viselését a Capa Központ teljes területén, továbbá kérjük, hogy tartsák a megfelelő szociális távolságot.

„A huszonegyedik században az emberek lelki válságba kerülése globálisan érzékelhető problémává vált. Milyen apró lépések segíthetnek az egyéneknek a mentális egészség megőrzésében és melyek az elképzelhető megoldások a kisebb-nagyobb közösségek, illetve a társadalom számára a krízis, a szorongás, a kiégés problémáiból való gyógyuláshoz? Röviden megfogalmazva a kérdést: hogyan legyünk jól? És milyen szerepe lehet mindebben a fotónak?
2019 decemberében nyolc alkotót kértem fel arra, hogy válaszokat keressünk és új, elsősorban a fotográfia médiumával létrehozott alkotásokon keresztül vizsgáljuk és mutassuk be a gyógyírt jelentő utakat, lehetőségeket napjainkban. A felkérést követően pár héttel egy világjárvány tette még inkább aktuálissá kérdéseinket és a lehetséges megoldási módokat. A Gyógyír című kiállítás a válságból való kiutak egyéni és társadalmi lehetőségeivel, a gyógyulás témakörével foglalkozik.” (Gellér Judit kurátor)

 

GYÓGYÍR