ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Hajdú József – Transzfer – MEGNYITÓ

Hajdú József – Transzfer – MEGNYITÓ

A múzeumi gyűjtemények titkokkal teli világok. Ezek közül láthatunk és ismerhetünk meg egyet Hajdú József Transzfer című kiállításán.

Az itt kiállított anyag Hajdú szakmai tevékenységének fontos részéhez, a Múzeumi történetekcímmel jelölhető fejezethez tartozik, amely egyúttal szorosan kapcsolódik előző munkájához, az Erdélyi Mór egy napja a Temesvári Postaigazgatóságon című sorozathoz. Utóbbi esetében egy1914-ben készült album öt eredeti fényképén látható óraszámlapok időpontjai adták számára a vizsgálódáshoz szükséges kiindulópontot. Kíváncsi és jó kutatóként alaposan megfigyelte a részleteket, következtetéseket vont le Erdélyi Mór munkamódszerére és végül elhelyezte a szériát a jelenben, a kortárs művészeti közegben, ami már az alkotó, a művész gesztusa volt.

A most bemutatott tárlat története akkor kezdődött, amikor a Postamúzeum 2013-ban új helyreköltözött és ez óhatatlanul a gyűjtemény minden egyes darabjának a kézbevételét és szállításra való előkészítését jelentette. Így derült ki, hogy az addig ismert több példányos albumok között léteznek olyanok, amelyeket talán elkészítésük óta nem látott senki egészen addig a pillanatig, amíg Hajdú József a kezébe nem vette és ki nem nyitotta azokat.

Időpont: 2024. február 7., szerda, 18:00
Helyszín: Capa Központ, 8F Galéria
Az eseményen való részvétel ingyenes.