ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Hemző-díj 2020 – ünnepélyes díjátadó

Hemző-díj 2020 – ünnepélyes díjátadó

Az ünnepélyes díjátadón jelenti be a Hemző Károly Alapítvány kuratóriuma az idei nyertest és a finalistákat. A díj oklevél és a Kuratórium által meghatározott pénzösszeg, illetve kiállítási lehetőség a Capa Központban.

A Hemző Károly-díjről a jelölések alapján a kuratórium tagjai döntenek. A kuratórium elnöke Lajos Mari, az alkotó özvegye, titkára Szarka Klára, az életmű szakmai gondozója. Tagjai: Korniss Péter, Bánkuti András és Salvarani Zsófia. Több szinte egyenértékűen színvonalas pályamű esetén a zsűri finalistákat hirdet és közülük választja ki a nyertest.

A díjat hagyományosan a névadó születésnapján, június 11-én adják át, de az idei rendkívüli helyzetben Károly napon hirdetik ki a pályázat győztesét.

A Hemző Károly-díj oklevelét Gáti György tervezte.

Időpont: 2020. november 4., szerda, 17 óra
Helyszín: Capa Központ
Az eseményen való részvétel ingyenes.
A járványhelyzetre való tekintettel a kiállítótereinkben maszk viselése, kézfertőtlenítő használata és a megfelelő távolság betartása kötelező.

© Hemző Károly

Hemző-díj 2020 – prezentáció | 2020. október 28.

A Hemző Károly Alapítvány 35 év alatti magyar fotográfusoknak hirdeti meg kurátori pályázatát minden évben. A díjra jelölő rangos grémium tagjai nyilvános prezentáción mutatják be jelöltjeiket.

Hemző-díj 2020 – prezentáció