ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Kettesben képekről: Korniss Péterrel beszélget Bánkuti András

Kettesben képekről: Korniss Péterrel beszélget Bánkuti András

A 36. Magyar Sajtófotó Kiállításhoz kapcsolódva 2018. április 4-én, szerdán, 18 órától Korniss Péterrel Bánkuti András beszélget.

„Kevés olyan elkötelezett és tisztességes fotográfust ismerek, mint Korniss Péter. Munkájáról, életéről beszélgetek vele.” (Bánkuti András)

Korniss Péter (1937, Kolozsvár) az 1950-es évek végétől fényképez, az 1960-as évektől kezdve a hagyományos paraszti kultúrát és életformát, illetve annak átalakulását, eltűnését örökíti meg, elsősorban Erdélyben, de Magyarországon, Szlovákiában, és Szerbiában is. Munkamódszeréhez hozzátartozik, hogy újra és újra visszamegy témájának helyszínére vagy hosszú időn keresztül követi azt. Pályája alatt folyamatosan fotografál balett- és néptáncegyütteseket is. Klasszikus dokumentarista fotográfus, aki autonóm művészi szándékkal mutat és örökít meg eltűnőben lévő világokat. A hagyományból és a modernitásból egyaránt táplálkozó fényképei korábban legnagyobbrészt fekete-fehérek, újabban színesek. Több újságnál dolgozott fotóriporterként, képszerkesztőként, egyetemeken is tanít. Számos díj tulajdonosa, fotográfusként elsőként kapott Kossuth-díjat 1999-ben.

 

Az eseményen való részvétel ingyenes.

A 36. Magyar Sajtófotó Kiállítás a Budapesti Tavaszi Fesztivállal közös program.