ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Közösségi varró workshop – a Május 1. Ruhagyár emlékére

Közösségi varró workshop – a Május 1. Ruhagyár emlékére

2018. szeptember 29-én, szombaton, a Május 1. Ruhagyár – Fortepan: Ez a divat! kiállításhoz kapcsolódva Szabó Eszter Ágnes képzőművész közösségi varró workshopot tart.

Köszönjük a jelentkezéseket, a program megtelt!

A futószalag a tömegtermelés egyik szimbóluma – a hatékony és olcsó gyártás érdekében mindenki csak egy munkafázist csinál, ugyanazt, folyamatosan, majd továbbadja a munkadarabot.  Nem feltétlenül kell konkrét futószalagot elképzelni, anélkül is szoros kapcsolatban állhatnak egymással az egyes szakaszok. A posztszocialista országokban a kollektív emlékezet úgy tartja, hogy a szalagnál dolgozás gyárat feltételez, a gyár szocialista nagyvállalatot, az pedig munkásosztályt – ám egyre kevesebb embernek van erről igazi emléke.

2018-at írunk. A művészeti életben nem szokás szalagnál dolgozni, legfeljebb ábrázolni azt. Mégis, milyen sikerélményt tudna okozni  a sorozatgyártott  mű, amelynek csak egy munkafázisát csináljuk meg? A Május 1. Ruhagyár szalagjának emlékére varró workshopot tartunk, amelyen minden résztvevő csak egy munkafázist csinál meg, mégis kész tárgyakat hozunk létre. Lehet, hogy ezt ma közösségi varrásnak hívnánk.  Mindenki munkája nélkülözhetetlen lesz, bármilyen kis részt is vállal a gyártásból. A szalag összeköt, érezzük magunkat fontosnak!

Időpont: 2018. szeptember 29., szombat, 14 és 18 óra között
Helyszín: Capa Központ, utcafronti galéria
A workshop vezetője: Szabó Eszter Ágnes képzőművész
Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a pal.pentelenyi@capacenter.hu e-mail-címen lehet, a tárgyba kérjük beírni: Varró workshop.

Fotó: Bauer Sándor, Orczy (Mező Imre) út az Elnök utca felé nézve. Szemben a Május 1. Ruhagyár, 1970 © Bauer Sándor/Fortepan

 

Május 1. Ruhagyár – Fortepan: Ez a divat!