ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ Látható – láthatatlan

Látható – láthatatlan

Molnár Ágnes Éva művészetének középpontjában a gender, a társadalmi nemi szerep áll. Kötésben című kiállításához kapcsolódóan március 3-án 18 órától Bán András, Csatlós Judit és Karafiáth Orsolya beszélget Molnár Ágnes Évával a társadalmi csoportok és kisebbségek társadalmon belüli láthatóságának, reprezentációjának kérdéséről. A beszélgetés után Molnár Ágnes Éva tárlatvezetést tart.

Molnár Ágnes Éva: Kötésben – Pódiumbeszélgetés és tárlatvezetés

A beszélgetés résztvevői:

Molnár Ágnes Éva fotóművész

Bán András műkritikus, a kiállítás kurátora

Csatlós Judit antroplógus

Karafiáth Orsolya kultúrdémon

Molnár Ágnes Éva művészetének középpontjában a gender, a társadalmi nemi szerep áll. Kiállított TRIBUTE és KÖTÉSBEN című sorozatai különböző aspektusból közelítik meg ezt a kérdést. Előbbi feminista aktivista csoportok előtt tiszteleg, utóbbi a család fogalmának, valamint más együttélési formáknak sokrétűségét vizsgálja.

A beszélgetés témája a társadalmi csoportok és kisebbségek társadalmon belüli láthatóságának, reprezentációjának kérdése. Láthatóságuk vagy láthatatlanságuk egyezhet a csoport akaratával, öndefiníciójával, ugyanakkor ez lehet a többségi társadalom kirekesztési stratégiájának eredménye is. A művésszel Bán András, a kiállítás kurátora, valamint Csatlós Judit és Karafiáth Orsolya beszélget március 3-án, hétfőn 18 órától a Capa Központban.

A beszélgetés után Molnár Ágnes Éva tárlatvezetést tart.