ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ A látszó élet. (A látvány a kulturális antropológiában) – Kapitány Gábor előadása

A látszó élet. (A látvány a kulturális antropológiában) – Kapitány Gábor előadása

A Capa Központ a Project Room termében rendezett kiállításaihoz Project Room+ címmel új előadás-sorozatot indít. A meghívott előadókat arra kérjük, hogy az aktuális kiállítások témáihoz, teoretikus felvetéseihez lazábban-szorosabban kapcsolódva, a saját kutatásaikról, diszciplínájukról tartsanak egy-egy, a fotográfusok számára is inspiráló és a praxisukba építhető előadást.

Fotó: Capa Központ


A látszó élet. (A látvány a kulturális antropológiában)
Kapitány Gábor előadása
Project Room+

Az emberek, kisebb társadalmi csoportok viselkedését, szokásait, kapcsolatait, tárgyait, szövegeit, képeit vizsgáló és leíró kulturális antropológia eszköztárának nélkülözhetetlen része a fotográfia. Miként használják az antropológusok a fotográfiát és miként építhetők be e tudományág elméleti szempontjai a gyakorló fotográfusok munkájába?

Kapitány Gábor, Széchenyi-díjas kulturális antropológus, a MOME egyetemi magántanára, az MTA doktora Fátyol Viola: Ha van szíved neked is fáj, amit velem tettél című kiállításához kapcsolódva  A látszó élet. (A látvány a kulturális antropológiában) címmel tart előadást.

Helyszín: Capa Központ – Project Room
Időpont: 2017. november 15. 18h
A programon való részvétel ingyenes

A kiállításról bővebb információ: https://capacenter.hu/kiallitasok/fatyol-viola-ha-van-szived-neked-faj-amit-velem-tettel-pr/