ENGLISH
Kezdőlap/ Események/ LEHETSÉGES JÖVŐINK – FUTURES PechaKucha & kerekasztal beszélgetés

LEHETSÉGES JÖVŐINK – FUTURES PechaKucha & kerekasztal beszélgetés

Időpont: 2022. október 26., szerda, 17.30 óra
Helyszín: Capa Központ / STÚDIÓ
Az eseményen való részvétel ingyenes.

Hogyan alakíthatja saját pályáját egy feltörekvő fotográfus? Mik a legjobb kapcsolatépítési gyakorlatok az európai színtéren? Mit kezdjenek magukkal azok, aki nem annyira rámenősek? Miben segíthetnek az olyan mesterségesen létrehozott fotográfiai platformok, mint a FUTURES? Milyen más formái vannak az önmenedzsmentnek? Milyen szerepe lehet az egyéni karrierek létrejöttében az olyan intézményeknek, mint a Capa Központ vagy a FUTURES által kiépített szakmai hálózat más tagjai? Tanítják ezt valahol? Mi a képlet?

Maróy Krisztina, a GLAMOUR magazin főszerkesztője a Capa Központ által közvetített FUTURES programban részt vevő alkotókat (Bognár Benedeket, Gáldi Vinkó Andit, Rédling Hannát, Szabó R. Jánost és Zagyvai Sárit) kérdezi október 26-án, szerdán, 17:30-tól.

A fotográfusok a beszélgetés előtt, az est első fél órájában villámbemutatóznak: 20 képpel 6 perc 40 másodperc alatt beszélnek alkotói hozzáállásukról, gondolkodásmódjukról, a fotográfiához fűződő viszonyukról, műhelytitkaikról, sikereikről, nehézségeikről és persze arról is, min jár mostanság az eszük, hogyan alakul az aktuális projektjük, amelyek bővebb verzióban a FUTURES online platformján, valamint a Capa Központ aulájában is megtekinthetők.

_

A 2017 óta működő Futures platform célja, hogy felhívja a figyelmet Európa tehetséges, feltörekvő fotográfusaira. Az Európai Unió Kreatív Európa programjának társfinanszírozásában megvalósuló projekt nemzetközi alkotási, megjelenési és utazási lehetőséget biztosít több száz alkotó számára. A Futures szakmai hálózatába kapcsolódó intézmények minden évben kiválasztják azokat a pályájuk elején járó fotográfusokat, akiket jelölnek a platformhoz való csatlakozásra. A platform által kínált szakértői hálózat lehetővé teszi, hogy minden kiválasztott „Futures tehetség” a számára releváns szakemberekhez, műtárgypiaci szereplőkhöz és a tágabb értelemben vett nagyközönséghez is könnyebben eljusson. A Futures programba való bekerülés a művészi minőség tanúsítványa, és bővíti az alkotók érvényesülési lehetőségeit.

A FUTURES platform tagjai: CAMERA (IT), Centre Photographique Rouen Normandie (FR), Ci.CLO (PT), Copenhagen Photo Festival (DK), Der Greif (DE), FOMU (BE), FOTODOK (NL), Fotogalleriet (NO), Fotofestiwal Lodz (PL), Fotograf (CZ), ISSP (LV), Organ Vida (CR), PHotoESPAÑA (ES), PhotoIreland (IR), Photo Romania Festival (RO), Robert Capa Contemporary Photography Centre (HU), Triennial of Photography Hamburg (DE), Void (GR).

Támogatók:

Európai Unió Kreatív Európa programja

Kulturális és Innovációs Minisztérium

Partner:

Fotóhónap2022

futures-photography.com
capacenter.hu
fotohonap.hu